Caldeirada

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

En riktigt mustig fiskgryta smaksatt med koriander, vitlök och lagerblad.

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 3 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater ( 400 g = en burk)
  • 2 liter fiskbuljong
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg blandade fisksorter, t.ex. sej, gös, torsk
  • 300 g räkor med skal
  • 2 lagerblad
  • 2 msk koriander
  • 0.5 tsk peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en rymlig gryta, ca 4 liter. Tillsätt burktomaterna, fiskbuljong, citronskal och pressad vitlök. Koka i ca 10 minuter.
  2. Skär under tiden fiskfiléerna i bitar och skala räkorna. Sjud fisken i soppan i ca 5 minuter. Tillsätt lagerblad, koriander och räkor. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med kokt potatis och en skiva fullkornsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 3 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater ( 400 g = en burk)
  • 2 liter fiskbuljong
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg blandade fisksorter, t.ex. sej, gös, torsk
  • 300 g räkor med skal
  • 2 lagerblad
  • 2 msk koriander
  • 0.5 tsk peppar

Caldeirada

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

En riktigt mustig fiskgryta smaksatt med koriander, vitlök och lagerblad.

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en rymlig gryta, ca 4 liter. Tillsätt burktomaterna, fiskbuljong, citronskal och pressad vitlök. Koka i ca 10 minuter.
  2. Skär under tiden fiskfiléerna i bitar och skala räkorna. Sjud fisken i soppan i ca 5 minuter. Tillsätt lagerblad, koriander och räkor. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med kokt potatis och en skiva fullkornsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

(29)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Fiskfilé à la Walewska

(31)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Torsk på grönsaksbädd med rosa sås

(2)

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies