Caldeirada

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (12 betyg)

En riktigt mustig fiskgryta smaksatt med koriander, vitlök och lagerblad.

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater ( 400 g = en burk)
  • 2 liter fiskbuljong
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg blandade fisksorter, t.ex. sej, gös, torsk
  • 300 g räkor med skal
  • 2 lagerblad
  • 2 msk koriander
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en rymlig gryta, ca 4 liter. Tillsätt burktomaterna, fiskbuljong, citronskal och pressad vitlök. Koka i ca 10 minuter.
  2. Skär under tiden fiskfiléerna i bitar och skala räkorna. Sjud fisken i soppan i ca 5 minuter. Tillsätt lagerblad, koriander och räkor. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med kokt potatis och en skiva fullkornsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater ( 400 g = en burk)
  • 2 liter fiskbuljong
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg blandade fisksorter, t.ex. sej, gös, torsk
  • 300 g räkor med skal
  • 2 lagerblad
  • 2 msk koriander
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Caldeirada

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.17 (12 betyg)

En riktigt mustig fiskgryta smaksatt med koriander, vitlök och lagerblad.

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en rymlig gryta, ca 4 liter. Tillsätt burktomaterna, fiskbuljong, citronskal och pressad vitlök. Koka i ca 10 minuter.
  2. Skär under tiden fiskfiléerna i bitar och skala räkorna. Sjud fisken i soppan i ca 5 minuter. Tillsätt lagerblad, koriander och räkor. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med kokt potatis och en skiva fullkornsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Torskrygg med musselsås och rotselleripuré

Betyg
Betyg
(29)