Caldeirada

Betyg (1-5):
3 (11 betyg)

En riktigt mustig fiskgryta smaksatt med koriander, vitlök och lagerblad.

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 3 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater ( 400 g = en burk)
  • 2 liter fiskbuljong
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg blandade fisksorter, t.ex. sej, gös, torsk
  • 300 g räkor med skal
  • 2 lagerblad
  • 2 msk koriander
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en rymlig gryta, ca 4 liter. Tillsätt burktomaterna, fiskbuljong, citronskal och pressad vitlök. Koka i ca 10 minuter.
  2. Skär under tiden fiskfiléerna i bitar och skala räkorna. Sjud fisken i soppan i ca 5 minuter. Tillsätt lagerblad, koriander och räkor. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med kokt potatis och en skiva fullkornsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Moules-gryta torsk och räkor

(34)

Festfiskgryta

(10)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 gula lökar
  • 3 msk olivolja
  • 800 g krossade tomater ( 400 g = en burk)
  • 2 liter fiskbuljong
  • 1 citron, rivet skal
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kg blandade fisksorter, t.ex. sej, gös, torsk
  • 300 g räkor med skal
  • 2 lagerblad
  • 2 msk koriander
  • 0.5 tsk peppar
  • 0.5 tsk salt

Caldeirada

Betyg (1-5):
3 (11 betyg)

En riktigt mustig fiskgryta smaksatt med koriander, vitlök och lagerblad.

Tillagningstid: 35 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olivolja i en rymlig gryta, ca 4 liter. Tillsätt burktomaterna, fiskbuljong, citronskal och pressad vitlök. Koka i ca 10 minuter.
  2. Skär under tiden fiskfiléerna i bitar och skala räkorna. Sjud fisken i soppan i ca 5 minuter. Tillsätt lagerblad, koriander och räkor. Smaka av med salt och peppar.

Servering

Servera med kokt potatis och en skiva fullkornsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

Citronkokt torsk med räkor och dill

(13)

Moules-gryta torsk och räkor

(34)

Festfiskgryta

(10)

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Asiatisk laxsoppa

(6)

Fiskgryta med saffran och räkor

(50)

Peixe ao lumbo - lumbofisk

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies