Caesarsallad med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

En härlig variant av klassisk caesarsallad. Här med räkor, ägg och en twistad dressing med gräddfil, kapris och gräslök. En ny favoriträtt som passar utmärkt att njuta av året om!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg räkor, färska
  • 4 st ägg
  • 4 st surdegsbröd, skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 huvud romansallad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Dressing:
  • 2 äggulor
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • flingsalt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka äggen i 4–5 min. De ska ha en krämig gula.
  2. Skär brödet i mindre bitar. Rosta till krutonger i en stekpanna med olivolja.

Dressing

  1. Vispa äggulor och citronsaft i en bunke. Tillsätt olja lite i taget och vispa kraftigt tills det tjocknar. Rör ner gräddfil och smaksätt med vitlök och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  2. Riv salladen i bitar och lägg på ett serveringsfat. Fördela räkor, äggklyftor, krutonger och persilja. Toppa med dressingen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Juno

2021-05-02

Supergod! Jag tog 1dl majonnäs,1dl veg crème fraiche, lite citron och vitlök istället för att göra sin egen majonnäs.(: Rekommenderar verkligen att göra denna sallad!

Liknande recept

Spara recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Pasta med zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Bakad potatis med asiatisk räkröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg räkor, färska
  • 4 st ägg
  • 4 st surdegsbröd, skivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 huvud romansallad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • Dressing:
  • 2 äggulor
  • 0.5 st citron, pressad saft
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • flingsalt
  • peppar

Caesarsallad med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

En härlig variant av klassisk caesarsallad. Här med räkor, ägg och en twistad dressing med gräddfil, kapris och gräslök. En ny favoriträtt som passar utmärkt att njuta av året om!

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala räkorna och koka äggen i 4–5 min. De ska ha en krämig gula.
  2. Skär brödet i mindre bitar. Rosta till krutonger i en stekpanna med olivolja.

Dressing

  1. Vispa äggulor och citronsaft i en bunke. Tillsätt olja lite i taget och vispa kraftigt tills det tjocknar. Rör ner gräddfil och smaksätt med vitlök och kapris. Smaka av med salt och peppar.
  2. Riv salladen i bitar och lägg på ett serveringsfat. Fördela räkor, äggklyftor, krutonger och persilja. Toppa med dressingen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Juno

2021-05-02

Supergod! Jag tog 1dl majonnäs,1dl veg crème fraiche, lite citron och vitlök istället för att göra sin egen majonnäs.(: Rekommenderar verkligen att göra denna sallad!

Liknande recept

Spara recept

Blomkålssoppa med räkor och krutonger

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Vårrullar med rispapper

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Pasta med kräftstjärtar

Betyg
Betyg
(92)
Spara recept

Pasta med zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Bakad potatis med asiatisk räkröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vitlöksdoftande pasta med räkor och savojkål

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Krämig räkpasta med kålrotsspaghetti

Betyg
Betyg
(7)