Caesarsallad med räkor och sockerärter

Caesarsallad med räkor och sockerärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lättlagad caesarsallad med räkor, sockerärter, krutonger och parmesan. Matig, enkelt och perfekt när många gäster väntas!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

Dressing

  1. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök.

Krutonger

  1. Tärna brödskivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och flingsalt. Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter.
  2. Skär romansalladen i bitar och blanda med dressingen. Halvera körsbärstomaterna och dela sockerärterna på längden. Skala räkorna eller låt räkor i lag rinna av.
  3. Blanda allt på ett stort fat och hyvla över parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-29

Hi Diana, grate the Parmesan and mix it with mayonnaise and garlic. Good luck! :)

Diana

2021-09-28

Good recipe, how to make the dressing? not clear.

Checkbox Coop

2021-08-10

Hej Maria, det står i steg 2 men vi har förtydligat lite nu. Tack för din feedback!

Maria

2021-08-06

Mycket gott, saknar dock hur man gör dressingen. Stod inte. Annars väldigt fräscht rekommenderar färska pillade räkor, det höjer rätten

Caesarsallad med räkor och sockerärter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost

Caesarsallad med räkor och sockerärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lättlagad caesarsallad med räkor, sockerärter, krutonger och parmesan. Matig, enkelt och perfekt när många gäster väntas!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

Dressing

  1. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök.

Krutonger

  1. Tärna brödskivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och flingsalt. Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter.
  2. Skär romansalladen i bitar och blanda med dressingen. Halvera körsbärstomaterna och dela sockerärterna på längden. Skala räkorna eller låt räkor i lag rinna av.
  3. Blanda allt på ett stort fat och hyvla över parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-09-29

Hi Diana, grate the Parmesan and mix it with mayonnaise and garlic. Good luck! :)

Diana

2021-09-28

Good recipe, how to make the dressing? not clear.

Checkbox Coop

2021-08-10

Hej Maria, det står i steg 2 men vi har förtydligat lite nu. Tack för din feedback!

Maria

2021-08-06

Mycket gott, saknar dock hur man gör dressingen. Stod inte. Annars väldigt fräscht rekommenderar färska pillade räkor, det höjer rätten