Caesarsallad med räkor och sockerärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lättlagad caesarsallad med räkor, sockerärter, krutonger och parmesan. Matig, enkelt och perfekt när många gäster väntas!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök. Tärna brödskivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med flingsalt.
  2. Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter. Skär romansallad i bitar. Blanda med dressingen. Dela körsbärstomaterna.
  3. Dela sockerärter på längden. Skala räkor eller låt räckor i lag rinna av. Hyvla parmesanost med osthyvel.
  4. Blanda räkor, sallad, krutonger och grönsaker med parmesan och servera på ett stort fat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pasta med musslor och tomat

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Räk- och kräftsallad med matvete

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Blomkålssoppa med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 100 g parmesanost
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 6 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 romansalladshuvuden
  • 12 körsbärstomater
  • 100 g sockerärter
  • 1 kg räkor eller 300 g i lag
  • 50 g parmesanost

Caesarsallad med räkor och sockerärter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Lättlagad caesarsallad med räkor, sockerärter, krutonger och parmesan. Matig, enkelt och perfekt när många gäster väntas!

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Riv parmesanost fint. Blanda med majonnäs och vitlök. Tärna brödskivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Blanda med flingsalt.
  2. Rosta krutongerna mitt i ugnen 7–8 minuter. Skär romansallad i bitar. Blanda med dressingen. Dela körsbärstomaterna.
  3. Dela sockerärter på längden. Skala räkor eller låt räckor i lag rinna av. Hyvla parmesanost med osthyvel.
  4. Blanda räkor, sallad, krutonger och grönsaker med parmesan och servera på ett stort fat.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Pasta med musslor och tomat

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Sparrispaj med dillmarinerade räkor

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Räk- och kräftsallad med matvete

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Blomkålssoppa med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré, rostade hasselnötter och brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Råstekt grön sparris, räkor och baconsalt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)