Caesarsallad med lax

Caesarsallad med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grillad laxfilé som serveras med en klassisk caesarsallad. Bästa sommarmaten.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
  • 500 g laxfilé, i skivor
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 citron, halverad
  • 1 romansallad
  • 2 skivor vitt bröd, gärna gårdagens
  • olivolja, till pensling
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra laxen och grilla eller stek till en innertemperatur på 48°–52°. Grilla snittytorna på citronhalvorna.
  2. Skär salladen i klyftor och grilla tills de är något mjuka med fin färg. Pensla brödskivorna med olja och grilla även dem till fin färg, bryt i mindre bitar. Lägg upp allt på ett serveringsfat och hyvla över parmesan. Servera med caesardressing.

Caesardressing

  1. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Tunna laxskivor? Grilla båda sidor hastigt över het glöd så fortsätter de att tillagas av eftervärmen, utan att bli torr.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caesarsallad med lax
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g laxfilé, i skivor
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 citron, halverad
  • 1 romansallad
  • 2 skivor vitt bröd, gärna gårdagens
  • olivolja, till pensling
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Caesarsallad med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Grillad laxfilé som serveras med en klassisk caesarsallad. Bästa sommarmaten.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner

Gör så här

  1. Salta och peppra laxen och grilla eller stek till en innertemperatur på 48°–52°. Grilla snittytorna på citronhalvorna.
  2. Skär salladen i klyftor och grilla tills de är något mjuka med fin färg. Pensla brödskivorna med olja och grilla även dem till fin färg, bryt i mindre bitar. Lägg upp allt på ett serveringsfat och hyvla över parmesan. Servera med caesardressing.

Caesardressing

  1. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Tunna laxskivor? Grilla båda sidor hastigt över het glöd så fortsätter de att tillagas av eftervärmen, utan att bli torr.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!