För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Caesarsallad med lax

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Grillad laxfilé som serveras med en klassisk caesarsallad. Bästa sommarmaten.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g laxfilé, i skivor
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 citron, halverad
  • 1 romansallad
  • 2 skivor vitt bröd, gärna gårdagens
  • olivolja, till pensling
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra laxen och grilla eller stek till en innertemperatur på 48°–52°. Grilla snittytorna på citronhalvorna.
  2. Skär salladen i klyftor och grilla tills de är något mjuka med fin färg. Pensla brödskivorna med olja och grilla även dem till fin färg, bryt i mindre bitar. Lägg upp allt på ett serveringsfat och hyvla över parmesan. Servera med caesardressing.

Caesardressing

  1. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Tunna laxskivor? Grilla båda sidor hastigt över het glöd så fortsätter de att tillagas av eftervärmen, utan att bli torr.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Pastasallad med varmrökt lax

(19)

Klassisk laxburgare

(5)

Quinoatabbouleh

(0)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Sashimilax med sallad

(8)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 500 g laxfilé, i skivor
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 citron, halverad
  • 1 romansallad
  • 2 skivor vitt bröd, gärna gårdagens
  • olivolja, till pensling
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 6 sardellfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 dl neutral olja
  • 2 dl finriven parmesanost
  • salt och svartpeppar

Caesarsallad med lax

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Grillad laxfilé som serveras med en klassisk caesarsallad. Bästa sommarmaten.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta och peppra laxen och grilla eller stek till en innertemperatur på 48°–52°. Grilla snittytorna på citronhalvorna.
  2. Skär salladen i klyftor och grilla tills de är något mjuka med fin färg. Pensla brödskivorna med olja och grilla även dem till fin färg, bryt i mindre bitar. Lägg upp allt på ett serveringsfat och hyvla över parmesan. Servera med caesardressing.

Caesardressing

  1. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger, senap, worcestershiresås och olja till en majonnäs, i matberedare eller med en mixerstav. Rör ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.

Tips

Tunna laxskivor? Grilla båda sidor hastigt över het glöd så fortsätter de att tillagas av eftervärmen, utan att bli torr.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Hemrimmad lax med krämig dillpotatis

(8)

Pastasallad med varmrökt lax

(19)

Klassisk laxburgare

(5)

Quinoatabbouleh

(0)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar

(9)

Sashimilax med sallad

(8)