Ca mu chien voi gung

Betyg (1-5):
3.79 (19 betyg)

Vietnamesisk fiskrätt med svamp, chili och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 800 g pangasiusfilé
  • 1 msk malen vitpeppar
  • 3 msk olja
  • 1 msk salt
  • Ingefärssås:
  • 1.5 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 0.5 liter skivade skogschampinjoner
  • 2 urkärnade finhackade röda chili
  • 1 msk olja
  • 2 msk finstrimlad ingefära
  • 1 msk finhackat citrongräs
  • 1 tsk soja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ingefärssåsen, låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
  2. Klappa in fisken med salt och peppar, pensla med olja och stek fisken långsamt på båda sidor, cirka 4 minuter per sida.
  3. Lägg upp fisken på ett serveringsfat. Häll över såsen, garnera med purjo- eller salladslök och limeklyftor.

Servering

Servera med ris.

Tips

Det går bra att använda andra sorters svamp än skogschampinjoner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2016-01-28

Gott och enkelt!

Britta/Webbredaktionen

2012-07-06

Coop säljer bara fisk som kommer från hållbara bestånd och/eller godkända odlingar och som uppfyller Coops kriterier för foder och miljöplaner. Läs gärna mer om Coops fiskstrategi här på coop.se

Clas

2012-03-08

Pangasius är en svartlistad fisk!

Liknande recept

Kantarellrisotto med sej

(4)

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

(14)

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

(1)

Helstekt abborre med kantareller

(12)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g pangasiusfilé
  • 1 msk malen vitpeppar
  • 3 msk olja
  • 1 msk salt
  • Ingefärssås:
  • 1.5 dl vatten
  • 4 msk fisksås
  • 0.5 liter skivade skogschampinjoner
  • 2 urkärnade finhackade röda chili
  • 1 msk olja
  • 2 msk finstrimlad ingefära
  • 1 msk finhackat citrongräs
  • 1 tsk soja

Ca mu chien voi gung

Betyg (1-5):
3.79 (19 betyg)

Vietnamesisk fiskrätt med svamp, chili och ingefära.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till ingefärssåsen, låt sjuda på svag värme i 5 minuter.
  2. Klappa in fisken med salt och peppar, pensla med olja och stek fisken långsamt på båda sidor, cirka 4 minuter per sida.
  3. Lägg upp fisken på ett serveringsfat. Häll över såsen, garnera med purjo- eller salladslök och limeklyftor.

Servering

Servera med ris.

Tips

Det går bra att använda andra sorters svamp än skogschampinjoner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lovisa

2016-01-28

Gott och enkelt!

Britta/Webbredaktionen

2012-07-06

Coop säljer bara fisk som kommer från hållbara bestånd och/eller godkända odlingar och som uppfyller Coops kriterier för foder och miljöplaner. Läs gärna mer om Coops fiskstrategi här på coop.se

Clas

2012-03-08

Pangasius är en svartlistad fisk!

Liknande recept

Kantarellrisotto med sej

(4)

Röding med rostad mandelpotatis och murkelsås

(14)

Smörstekt gös med kantareller och brynt smör

(1)

Helstekt abborre med kantareller

(12)

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies