För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Butternut med valnötsfras

Betyg (1-5):
4.67 (6 betyg)

Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg butternutpumpa
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 msk finhackad färsk salvia
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.
  2. Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul.
  3. Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Servera som en del av julbordet.

Servering

Gott att pressa lite citron eller limesaft över pumpan vid servering. Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smoothie bowl

(4)

Julsallad

(8)

Muhammara

(17)

Brysselkål med hasselnötssmör

(9)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 kg butternutpumpa
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 msk finhackad färsk salvia
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Butternut med valnötsfras

Betyg (1-5):
4.67 (6 betyg)

Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.
  2. Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul.
  3. Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Servera som en del av julbordet.

Servering

Gott att pressa lite citron eller limesaft över pumpan vid servering. Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smoothie bowl

(4)

Julsallad

(8)

Muhammara

(17)

Brysselkål med hasselnötssmör

(9)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

(28)