
Butternut med valnötsfras
Betyg (1-5):
Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet.
Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (8)
- 1.5 kg butternutpumpa
- 1 dl valnötter
- 1 dl ströbröd
- 0.5 dl solrosfrön
- 1 msk finhackad färsk salvia
- 2 tsk flingsalt
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.
- Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul.
- Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Servera som en del av julbordet.
Servering
Gott att pressa lite citron eller limesaft över pumpan vid servering.
Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.
Liknande recept
Butternut med valnötsfras
Betyg (1-5):
Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet.
Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.
- Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul.
- Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Servera som en del av julbordet.
Servering
Gott att pressa lite citron eller limesaft över pumpan vid servering.
Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!