Butternut med valnötsfras

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 kg butternutpumpa
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 msk finhackad färsk salvia
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.
  2. Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul.
  3. Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Servera som en del av julbordet.

Servering

Gott att pressa lite citron eller limesaft över pumpan vid servering. Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Gurktzatziki med valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Julsallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1.5 kg butternutpumpa
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 msk finhackad färsk salvia
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Butternut med valnötsfras

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Den mjukrostade pumpan blir extra ljuvlig med det frasigt stekta nötsmulet.

Tillagningstid: 35 min
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvera pumpan och skala den, antingen med en potatisskalare eller med en vass kniv. Skrapa ut kärnhuset. Skiva delarna och lägg på en plåt.
  2. Mixa valnötter, ströbröd, solrosfrön och salvia till ett smul.
  3. Salta och peppra pumpan och strö över smulet. Ringla över oljan och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  4. Servera som en del av julbordet.

Servering

Gott att pressa lite citron eller limesaft över pumpan vid servering. Man kan även riva ner lite citronskal i nötsmulet.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Grönkålssallad till jul

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Gurktzatziki med valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Julsallad

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

Betyg
Betyg
(2)