Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Tunt stekt nötfärs i hemgjort bröd och rödbetsguck.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 300 g skalade rödbetor
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 salladsblad
  • 0.5 tsk salt
  • Bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Grovriv röbeta och blanda med vinäger, majonnäs och smaka av med salt och peppar.

Bröd

  1. Blanda ihop ingredienserna till bröden i en bunke till en kladdig smet.
  2. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Platta till tunna plattor av degen med rejält mjölade händer, ca 10 cm diametern. Stek bröden tills de rest sig och är gyllene på båda sidor. Salta efter tycke och lägg åt sidan på hög tills burgarna är klara.
  3. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma stora platta burgare och pensla dem med olja. Stek biffarna 2-3 min på varje sida.
  4. Servera burgare till eller i bröden med sallad och rödbetsslaw.

Tips

Finns yoghurt, kvarg, crème fraiche hemma är det gott istället för mjölk i bröden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Heléne

2014-03-04

Brödet behöver verkligen ligga i pannan en längre stund för att inte vara degigt. Jag knackade på bröden och trodde de var klara men icke! Röd slaw en riktigt positiv överraskning, mycket gott! Burgaren var väl sådär, föll isär för mig och behövde kryddas upp mer.

Leonard

2014-02-28

Finns risk för att brödet inte blir helt fantastiskt. För att undvika risken att det smakar mjöl kan man kontrollera att det blivit genom-"gräddat" när man delar det. Om inte är det så lägg det i pannan igen så undviks ett oätligt bröd. Rödbetorna blev över förväntan, hade inte trott att otillagade betor kunde bli så pass bra. Färsbiffen kan tillagas lite mer spännande och lite fler tillbehör skulle kunna finnas i receptet.

Liknande recept

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

(5)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Bourguignongryta med rotfruktskross

(6)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Pasta bolognese

(36)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(6)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g skalade rödbetor
  • 1 tsk vinäger
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 4 salladsblad
  • 0.5 tsk salt
  • Bröd:
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Tunt stekt nötfärs i hemgjort bröd och rödbetsguck.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Grovriv röbeta och blanda med vinäger, majonnäs och smaka av med salt och peppar.

Bröd

  1. Blanda ihop ingredienserna till bröden i en bunke till en kladdig smet.
  2. Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna. Platta till tunna plattor av degen med rejält mjölade händer, ca 10 cm diametern. Stek bröden tills de rest sig och är gyllene på båda sidor. Salta efter tycke och lägg åt sidan på hög tills burgarna är klara.
  3. Blanda färsen med ägg, salt och peppar. Forma stora platta burgare och pensla dem med olja. Stek biffarna 2-3 min på varje sida.
  4. Servera burgare till eller i bröden med sallad och rödbetsslaw.

Tips

Finns yoghurt, kvarg, crème fraiche hemma är det gott istället för mjölk i bröden.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Heléne

2014-03-04

Brödet behöver verkligen ligga i pannan en längre stund för att inte vara degigt. Jag knackade på bröden och trodde de var klara men icke! Röd slaw en riktigt positiv överraskning, mycket gott! Burgaren var väl sådär, föll isär för mig och behövde kryddas upp mer.

Leonard

2014-02-28

Finns risk för att brödet inte blir helt fantastiskt. För att undvika risken att det smakar mjöl kan man kontrollera att det blivit genom-"gräddat" när man delar det. Om inte är det så lägg det i pannan igen så undviks ett oätligt bröd. Rödbetorna blev över förväntan, hade inte trott att otillagade betor kunde bli så pass bra. Färsbiffen kan tillagas lite mer spännande och lite fler tillbehör skulle kunna finnas i receptet.

Liknande recept

Varm rostbiffssallad med olivsalsa

(5)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

Bourguignongryta med rotfruktskross

(6)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Pasta bolognese

(36)

Pannbiff med löksås och syrade morötter

(6)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies