
Bun cha
Betyg (1-5):
Pröva en ny smaksättning på grillspetten.
Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn för marinering
3 portioner
- Marinad:
- 1 riven gul lök
- 5 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk fisksås
- 1 msk ljus soja
- 1 msk socker
- 2 tsk svartpeppar
- 1 msk matolja
- 400 g fläskfärs
- 200 g tunt skuren fläskkarré
- Vietnamesisk dippsås:
- 3 dl vatten
- 1 dl fisksås
- 1 dl socker
- 0.5 dl vinäger
- 0.5 lime, pressad saft
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 urkärnad och finhackad chili
- Till servering:
- risnudlar eller jasminris
- grönsallad
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.
- Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.
- Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
Servering
Servera med dippsås, risnudlar eller ris,
och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.
Bun cha
Betyg (1-5):
Pröva en ny smaksättning på grillspetten.
Tillagningstid: 20 minuter + 1 dygn för marinering
3 portioner
Gör så här
- Blanda ingredienserna till marinaden. Dela upp i två bunkar. Massera in marinaden i fläskfärsen och fläskkarrén var för sig och låt marinera, helst ett dygn i förväg.
- Gör små pannbiffar av fläskfärsen. Trä biffar och fläskkarré var för sig på blötlagda träspett. Grilla snabbt cirka 10 minuter.
- Blanda alla ingredienser till dippsåsen.
Servering
Servera med dippsås, risnudlar eller ris,
och valfri sallad, till exempel isberg eller blandade salladssorter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!