Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller
  • Tid 30 min

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

2.5 (2 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller fond
  • 1 dl risoni
  • 2 morötter, i tunna skivor
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 200 g savoykål, strimlad
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färsen med lök, timjan, salt och peppar. Koka upp vatten och buljongtärningar. Forma små bollar av färssmeten med blöta händer och lägg direkt ner i buljongen.

  2. 2

    Häll i risonin och låt sjuda tills pastan nästan är mjuk. Tillsätt alla grönsaker, svamp och vitlök när det är några minuter kvar på pastan och servera direkt.

  3. 3

    Smaka ev av med mer salt. Dra ett extra varv med pepparkvarnen vid servering och garnera ev med timjan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går bra att bara använda 300g kycklingfärs och istället dryga ut med 1 burk kokta vita bönor som är sköljda och mixade till ett mos.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar