Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller fond
  • 1 dl risoni
  • 2 morötter, i tunna skivor
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 200 g savoykål, strimlad
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad

Gör så här

  1. Blanda färsen med lök, timjan, salt och peppar. Koka upp vatten och buljongtärningar. Forma små bollar av färssmeten med blöta händer och lägg direkt ner i buljongen.
  2. Häll i risonin och låt sjuda tills pastan nästan är mjuk. Tillsätt alla grönsaker, svamp och vitlök när det är några minuter kvar på pastan och servera direkt.
  3. Smaka ev av med mer salt. Dra ett extra varv med pepparkvarnen vid servering och garnera ev med timjan.

Tips

Det går bra att bara använda 300g kycklingfärs och istället dryga ut med 1 burk kokta vita bönor som är sköljda och mixade till ett mos.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pastasallad med kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Kycklingpasta med salvia

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pastasallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(24)
Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 liten gul lök, riven
  • 1 msk finhackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar eller fond
  • 1 dl risoni
  • 2 morötter, i tunna skivor
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 200 g savoykål, strimlad
  • 200 g shiitakesvamp eller champinjoner, skivade
  • 1 vitlöksklyfta, skivad

Buljongprimörsoppa med kycklingfrikadeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färsen med lök, timjan, salt och peppar. Koka upp vatten och buljongtärningar. Forma små bollar av färssmeten med blöta händer och lägg direkt ner i buljongen.
  2. Häll i risonin och låt sjuda tills pastan nästan är mjuk. Tillsätt alla grönsaker, svamp och vitlök när det är några minuter kvar på pastan och servera direkt.
  3. Smaka ev av med mer salt. Dra ett extra varv med pepparkvarnen vid servering och garnera ev med timjan.

Tips

Det går bra att bara använda 300g kycklingfärs och istället dryga ut med 1 burk kokta vita bönor som är sköljda och mixade till ett mos.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kycklingpasta med tomatsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pastasallad med kyckling

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Spagetti med kycklingbönbollar, tomat, persilja och vitlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig pasta med kyckling och sockerärter

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Kycklingpasta med salvia

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pastasallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(24)