Bulgursallad med mynta och chili

Bulgursallad med mynta och chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En variant på klassisk tabbouleh av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 gurka
  • 3 sivri-paprika, eller röd paprika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 salladslökar
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små citroner, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk crema di balsamico
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka bulgurn några minuterkortare än anvisningen på förpackningen för en mer al dente konsistens.
  2. Stek löken mjuk och glansig i olja. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs någon minut till. Finhacka gurka och paprika. Strimla örter och salladslök fint.
  3. Rör ihop den varma bulguren med lökblandningen tills allt har en fin röd färg. Låt svalna. Tillsätt torkad mynta,spiskummin, cayennepeppar,svartpeppar och salt.
  4. Pressa ner citronsaften och ringla över olja och crema di balsamico. Vänd ner alla grönsaker och örter och häll upp på ett serveringsfat. Garnera med skivadchili.
Bulgursallad med mynta och chili
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 3 dl bulgur
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 gurka
  • 3 sivri-paprika, eller röd paprika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 salladslökar
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 små citroner, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk crema di balsamico
  • 1 röd chili
  • 1 tsk salt

Bulgursallad med mynta och chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En variant på klassisk tabbouleh av Zeina Mourtada

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka bulgurn några minuterkortare än anvisningen på förpackningen för en mer al dente konsistens.
  2. Stek löken mjuk och glansig i olja. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs någon minut till. Finhacka gurka och paprika. Strimla örter och salladslök fint.
  3. Rör ihop den varma bulguren med lökblandningen tills allt har en fin röd färg. Låt svalna. Tillsätt torkad mynta,spiskummin, cayennepeppar,svartpeppar och salt.
  4. Pressa ner citronsaften och ringla över olja och crema di balsamico. Vänd ner alla grönsaker och örter och häll upp på ett serveringsfat. Garnera med skivadchili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Allan

2021-11-22

Jag tror att det blev fel med 2 msk creama di balsamico. Smakade nästan bara balsamico. Jag rekommenderar att dra ned på det till kankse 2 tsk eller mindre....