Asiatisk tonfisksallad med nudlar
  • Tid 15 min

Asiatisk tonfisksallad med nudlar

3.75 (8 betyg)

Risnudlar med vitkål, koriander, tonfisk och lime, perfekt en varm sommardag.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 180 g risnudlar
  • 280 g tonfisk, på burk
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 tsk strösocker
  • 200 g färsk vitkål, tunt strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka koriander, grovhackad med stjälkarna
  • 1 röd chili, finhackad
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Låt nudlarna ligga i kokande eller kokat vatten tills de blivit mjuka, ca 3 min. Krama vätskan ur tonfisken.

  2. 2

    Blanda fisksåsen med limesaft och socker. Vänd runt tonfisken med nudlar, såsen, vitkål, salladslök, koriander och chili. Smaka av med salt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ingela

    Snabbt och otroligt gott