Asiatisk tonfisksallad med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Risnudlar med vitkål, koriander, tonfisk och lime, perfekt en varm sommardag.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 180 g risnudlar
  • 280 g tonfisk, på burk
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 tsk strösocker
  • 200 g färsk vitkål, tunt strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka koriander, grovhackad med stjälkarna
  • 1 röd chili, finhackad
  • salt

Gör så här

  1. Låt nudlarna ligga i kokande eller kokat vatten tills de blivit mjuka, ca 3 min. Krama vätskan ur tonfisken.
  2. Blanda fisksåsen med limesaft och socker. Vänd runt tonfisken med nudlar, såsen, vitkål, salladslök, koriander och chili. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2021-01-09

Gott, tyckte jag. Barnen var inte överförtjusta.

Ingela

2017-08-15

Snabbt och otroligt gott

Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Lax i ugn med sweet chili

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 180 g risnudlar
  • 280 g tonfisk, på burk
  • 1.5 msk fisksås
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 tsk strösocker
  • 200 g färsk vitkål, tunt strimlad
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka koriander, grovhackad med stjälkarna
  • 1 röd chili, finhackad
  • salt

Asiatisk tonfisksallad med nudlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Risnudlar med vitkål, koriander, tonfisk och lime, perfekt en varm sommardag.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt nudlarna ligga i kokande eller kokat vatten tills de blivit mjuka, ca 3 min. Krama vätskan ur tonfisken.
  2. Blanda fisksåsen med limesaft och socker. Vänd runt tonfisken med nudlar, såsen, vitkål, salladslök, koriander och chili. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Björn

2021-01-09

Gott, tyckte jag. Barnen var inte överförtjusta.

Ingela

2017-08-15

Snabbt och otroligt gott

Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med saffranscrème

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Stekt lax med svart ris, snabbsyrad rödkål och sesammajonnäs

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Lax i ugn med sweet chili

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(8)