Ugnsbakad fisk med kapris och tomater
  • Tid 25 min
  • Ugn 200º

Ugnsbakad fisk med kapris och tomater

3.67 (72 betyg)

Lättlagad kolja i ugn med smak av kapris, lök och tomater.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 500 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 500 g delade körsbärstomater
  • 3 msk kapris
  • 4 fint hackade salladslökar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  3. 3

    Lägg fisken i ugnsfast form med tomater, kapris och lök runt om. Salta, peppra och häll över grädden och mjölken.

  4. 4

    Stek i ugnen 15 minuter, ös eventuellt fisken efter halva tiden.

  5. 5

    Servera med kokt potatis.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Byt ut kaprisen mot hackade oliver om barnen tycker bättre om det.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

16 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecka

    Mycket gott och lättlagat. Stompar potatisen för en perfekt matlåda.

  • Håkan

    Har gjort denna rätt flera gånger men istället för grädde och mjölk har jag 2,5 dl mellangrädde.

  • Monica H

    Så enkel att tillaga. Går lika bra med torsk. Barnen smaskar i sig, även den minsta som inte gillar något...

  • Johan

    Riktigt gott, bytte salladslöken till gul lök som jag hade hemma.

Visa fler