Budapestrulle

Budapestrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Klassisk budapestrulltårta med nötig och marängig botten som fylls med grädde och mandarinklyftor. Passar perfekt på födelsedagskalaset som efterrätt.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
  • 200 g hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • Fyllning och garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 624 g inlagda mandarinklyfta, avrunna
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i matberedare monterad med kniv till ett grovt smul. Eller hacka dem fint.
  2. Rosta dem i en torr panna under omrörning tills de får lite färg. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitor och 1 dl socker till en maräng. Tillsätt resten av sockret under vispning.
  4. Lägg undan 1 dl av de rostade nötterna och blanda resten med potatismjöl. Vänd ner i marängsmeten och blanda ordentligt.
  5. Bred ut smeten på en ugnsplåt 35x40 cm med bakplåtspapper och strö över resten av de hackade hasselnötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  6. Låt svalna något och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper, dra bort pappret som marängen gräddats på. Låt svalna helt.
  7. Vispa grädden och bred ut över botten, fördela mandarinklyftor ovanpå. Rulla ihop från långsidan.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla över rullen. Låt chokladen stelna innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Hej Stina, potatismjöl är glutenfritt, dock bör man alltid kolla att chokladen är glutenfri.

Stina

2022-06-18

Är potatismjöl glutenfritt. Skriv i så fall att den är glutenfri tack.

Checkbox Coop

2022-03-21

Hej Marianne, vi har nu förtydligat i receptet. Smeten breds ut på en plåt med bakplåtspapper, ca 35x40 cm. Lycka till med baket!

Marianne

2022-03-18

Hur långa skall strängarna vara?

Budapestrulle
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • Fyllning och garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 624 g inlagda mandarinklyfta, avrunna
  • 100 g mörk choklad

Budapestrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Klassisk budapestrulltårta med nötig och marängig botten som fylls med grädde och mandarinklyftor. Passar perfekt på födelsedagskalaset som efterrätt.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
16 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa nötterna i matberedare monterad med kniv till ett grovt smul. Eller hacka dem fint.
  2. Rosta dem i en torr panna under omrörning tills de får lite färg. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitor och 1 dl socker till en maräng. Tillsätt resten av sockret under vispning.
  4. Lägg undan 1 dl av de rostade nötterna och blanda resten med potatismjöl. Vänd ner i marängsmeten och blanda ordentligt.
  5. Bred ut smeten på en ugnsplåt 35x40 cm med bakplåtspapper och strö över resten av de hackade hasselnötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  6. Låt svalna något och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper, dra bort pappret som marängen gräddats på. Låt svalna helt.
  7. Vispa grädden och bred ut över botten, fördela mandarinklyftor ovanpå. Rulla ihop från långsidan.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla över rullen. Låt chokladen stelna innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-06-28

Hej Stina, potatismjöl är glutenfritt, dock bör man alltid kolla att chokladen är glutenfri.

Stina

2022-06-18

Är potatismjöl glutenfritt. Skriv i så fall att den är glutenfri tack.

Checkbox Coop

2022-03-21

Hej Marianne, vi har nu förtydligat i receptet. Smeten breds ut på en plåt med bakplåtspapper, ca 35x40 cm. Lycka till med baket!

Marianne

2022-03-18

Hur långa skall strängarna vara?