Budapestrulle

Budapestrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Klassisk budapestrulltårta med nötig och marängig botten som fylls med grädde och mandarinklyftor. Passar perfekt på födelsedagskalaset som efterrätt.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • Fyllning och garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 624 g inlagda mandarinklyfta, avrunna
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Mixa nötterna i matberedare monterad med kniv till ett grovt smul. Eller hacka dem fint.
  2. Rosta dem i en torr panna under omrörning tills de får lite färg. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitor och 1 dl socker till en maräng. Tillsätt resten av sockret under vispning.
  4. Lägg undan 1 dl av de rostade nötterna och blanda resten med potatismjöl. Vänd ner i marängsmeten och blanda ordentligt.
  5. Stryk eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av de hackade hasselnötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  6. Låt svalna något och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper, dra bort pappret som marängen gräddats på. Låt svalna helt.
  7. Vispa grädden och bred ut över botten, fördela mandarinklyftor ovanpå. Rulla ihop från långsidan.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla över rullen. Låt chokladen stelna innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)
Budapestrulle
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g hasselnötter
  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • Fyllning och garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • 624 g inlagda mandarinklyfta, avrunna
  • 100 g mörk choklad

Budapestrulle

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Klassisk budapestrulltårta med nötig och marängig botten som fylls med grädde och mandarinklyftor. Passar perfekt på födelsedagskalaset som efterrätt.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa nötterna i matberedare monterad med kniv till ett grovt smul. Eller hacka dem fint.
  2. Rosta dem i en torr panna under omrörning tills de får lite färg. Låt svalna.
  3. Vispa äggvitor och 1 dl socker till en maräng. Tillsätt resten av sockret under vispning.
  4. Lägg undan 1 dl av de rostade nötterna och blanda resten med potatismjöl. Vänd ner i marängsmeten och blanda ordentligt.
  5. Stryk eller spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över resten av de hackade hasselnötterna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  6. Låt svalna något och stjälp upp på ett annat bakplåtspapper, dra bort pappret som marängen gräddats på. Låt svalna helt.
  7. Vispa grädden och bred ut över botten, fördela mandarinklyftor ovanpå. Rulla ihop från långsidan.
  8. Smält chokladen över vattenbad och ringla över rullen. Låt chokladen stelna innan servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kolapaj med salta jordnötter

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Karlsbadersemlor

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Blåbärskaka med mandelspån

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Varm mango med honung och ingefära

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Frozen cheesecake med jordgubbar och lime

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Vegansk glass

Betyg
Betyg
(7)