För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl hasselnöt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.
  2. Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smoothie bowl

(3)

Muhammara

(17)

Broccolisallad med grillad halloumi

(101)

Grönkålssallad med julsmak

(237)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Indiskt kryddris

(15)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 0.5 dl hasselnöt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg (1-5):
3 (9 betyg)

Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.
  2. Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smoothie bowl

(3)

Muhammara

(17)

Broccolisallad med grillad halloumi

(101)

Grönkålssallad med julsmak

(237)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Spenat- och apelsinsallad med brynt smör- vinägrett

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Indiskt kryddris

(15)