
Brysselkål med hasselnötssmör
Betyg (1-5):
Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 0.5 dl hasselnöt
- 2 msk rumsvarmt smör
- 500 g färsk brysselkål
- 1 krm peppar
- 1 krm salt
Gör så här
- Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.
- Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.
Liknande recept
Brysselkål med hasselnötssmör
Betyg (1-5):
Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.
- Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!