Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (9 betyg)

Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl hasselnöt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.
  2. Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gurktzatziki med valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 0.5 dl hasselnöt
  • 2 msk rumsvarmt smör
  • 500 g färsk brysselkål
  • 1 krm peppar
  • 1 krm salt

Brysselkål med hasselnötssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3 (9 betyg)

Gör brysselkålen lite lyxigare med en snabb och enkel insats.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna några minuter. Låt nötterna svalna och gnugga av skalen mellan händerna. Hacka nötterna grovt. Blanda hacket med smöret. Ta bort eventuella fula blad på den färska kålen.
  2. Koka kålen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten, färsk 8-10 minuter, fryst cirka 5 minuter. Låt kålen rinna av väl. Blanda kålen med nötsmöret, salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Muhammara

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Smoothie bowl

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Susannas sallad med jordnötsdressing

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Gurktzatziki med valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Julsallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grönkålssallad med valnötter och tranbär

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

Betyg
Betyg
(10)