Brysselkål med gnocchi

Brysselkål med gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Stekt brysselkål och grönkål som vänds ihop med stekt gnocchi och toppas med pinjenötter och parmesanost. Underbart gott på julbuffén.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 30 g pinjenötter
  • 1 citron
  • olivolja och smör, till stekning
  • 500 g brysselkål
  • 200 g färsk grönkål
  • 40 g parmesanost, riven
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg gnocchin i fingervarmt vatten att svälla ca 30 min. Låt vattnet rinna av före stekning.
  2. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Skär citronen på mitten och stek med snittytan nedåt till fin färg och tills citronen är varm.
  3. Ansa brysselkålen och dela dem på mitten eller i kvartar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek brysselkålen till fin färg på hög värme under omrörning. Lägg upp på ett fat.
  4. Riv loss bladen av stjälkarna på grönkålen. Stek grönkål och gnocchi i olja och smör till fin färg.
  5. Vänd ihop gnocchi, brysselkål och grönkål. Toppa med parmesan och pinjenötter.
  6. Smula över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Servera med den stekta citronen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-19

Kul att ni gillar receptet!

Susanne

2022-09-14

Fantastiskt gott, gjorde enligt recept. Blev en ny favorit hemma.

Kelvin

2022-06-19

super good, perfect combination between soft gnochhi & crunchy nuts, salty flightsalt & sour lemon... but more of 4 portions instead of 6?

Angela

2021-12-16

Supergod! Gjorde enligt receptet.

Anna

2021-01-14

Så gott! Jag stekte brysselkålen ganska hårt, tillsatte mer parmesan, chiliflakes och rödlök och uteslöt citron och pinjenötter då jag inte hade det hemma. Även gott med lite stekt strimlat sidfläsk till. En snabb favorit!

Brysselkål med gnocchi
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g Färsk gnocchi
  • 30 g pinjenötter
  • 1 citron
  • olivolja och smör, till stekning
  • 500 g brysselkål
  • 200 g färsk grönkål
  • 40 g parmesanost, riven
  • flingsalt och svartpeppar

Brysselkål med gnocchi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Stekt brysselkål och grönkål som vänds ihop med stekt gnocchi och toppas med pinjenötter och parmesanost. Underbart gott på julbuffén.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner

Gör så här

  1. Lägg gnocchin i fingervarmt vatten att svälla ca 30 min. Låt vattnet rinna av före stekning.
  2. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Skär citronen på mitten och stek med snittytan nedåt till fin färg och tills citronen är varm.
  3. Ansa brysselkålen och dela dem på mitten eller i kvartar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek brysselkålen till fin färg på hög värme under omrörning. Lägg upp på ett fat.
  4. Riv loss bladen av stjälkarna på grönkålen. Stek grönkål och gnocchi i olja och smör till fin färg.
  5. Vänd ihop gnocchi, brysselkål och grönkål. Toppa med parmesan och pinjenötter.
  6. Smula över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Servera med den stekta citronen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-19

Kul att ni gillar receptet!

Susanne

2022-09-14

Fantastiskt gott, gjorde enligt recept. Blev en ny favorit hemma.

Kelvin

2022-06-19

super good, perfect combination between soft gnochhi & crunchy nuts, salty flightsalt & sour lemon... but more of 4 portions instead of 6?

Angela

2021-12-16

Supergod! Gjorde enligt receptet.

Anna

2021-01-14

Så gott! Jag stekte brysselkålen ganska hårt, tillsatte mer parmesan, chiliflakes och rödlök och uteslöt citron och pinjenötter då jag inte hade det hemma. Även gott med lite stekt strimlat sidfläsk till. En snabb favorit!