Brödsnurror

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härliga matbullar med pestofyllning.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 tsk honung eller socker
  • 6.5 dl vetemjöl, gärna special
  • Fyllning:
  • 190 g röd eller grön pesto (190 g = 1 burk)

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°, fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt honung eller socker och mjölk. Rör tills det löser sig. Blanda i salt och nästan allt mjöl. Knåda degen smidig. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 40 minuter. Kavla ut degen till en platta, ca 40 x 25 cm. Bred på pesto och rulla ihop som en rulltårta.
  2. Skär rullen i ca 16 bitar. Ställ bitarna med ena snittytan ner på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Ställ dem ganska tätt så att de jäser ihop. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Jordgubbssmoothie

(96)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Chiayoghurtbägare

(13)

Frasvåfflor

(123)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 2.5 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 tsk honung eller socker
  • 6.5 dl vetemjöl, gärna special
  • Fyllning:
  • 190 g röd eller grön pesto (190 g = 1 burk)

Brödsnurror

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Härliga matbullar med pestofyllning.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
16 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm mjölken till 37°, fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt honung eller socker och mjölk. Rör tills det löser sig. Blanda i salt och nästan allt mjöl. Knåda degen smidig. Låt den jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 40 minuter. Kavla ut degen till en platta, ca 40 x 25 cm. Bred på pesto och rulla ihop som en rulltårta.
  2. Skär rullen i ca 16 bitar. Ställ bitarna med ena snittytan ner på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Ställ dem ganska tätt så att de jäser ihop. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Värm ugnen till 225°. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt svalna övertäckta på galler.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Vattenmelonsoppa

(0)

Jordgubbssmoothie

(96)

Matmuffins med morötter och fetaost

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(3)

Chiayoghurtbägare

(13)

Frasvåfflor

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies