Bröd i stekpanna - Chapati

Bröd i stekpanna - Chapati

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Snabba enkla bröd som inte behöver jäsa och steks i stekpannan. Perfekt till soppa, gryta och röror!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smält smör

Gör så här

  1. Blanda mjöl och vetekli. Häll i hälften av vattnet och olja. Rör till en jämn smet. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Dela degen i 6–8 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut på mjölat bakbord till tunna cirklar.
  3. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Stek 3–4 min, de ska få små mörkbruna fläckar.
  4. Pensla bröden med smält smör direkt när de är klara.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bröd i stekpanna - Chapati
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl vetekli
  • 2 dl rumsvarmt vatten
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk smält smör

Bröd i stekpanna - Chapati

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Snabba enkla bröd som inte behöver jäsa och steks i stekpannan. Perfekt till soppa, gryta och röror!

Tillagningstid: 30 min
8 stycken

Gör så här

  1. Blanda mjöl och vetekli. Häll i hälften av vattnet och olja. Rör till en jämn smet. Häll i resten av vattnet och arbeta ihop till en deg.
  2. Dela degen i 6–8 bitar och rulla till runda bollar. Kavla ut på mjölat bakbord till tunna cirklar.
  3. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme på båda sidorna. Stek 3–4 min, de ska få små mörkbruna fläckar.
  4. Pensla bröden med smält smör direkt när de är klara.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!