Broccolipesto med pasta och halloumikuber
  • Tid 25 min

Broccolipesto med pasta och halloumikuber

3.57 (53 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Mer vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 9

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl nötter, sötmandel, pumpafrön eller solrosfrön
  • 250 g broccoli
  • 50 g riven parmesan
  • 1 dl olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 320 g pasta
  • 200 g halloumi
  • Ev citronsaft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta nötter/mandlar/frön i torr het panna. Skär broccolin i bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten.

  2. 2

    Mixa nötter, broccoli och ost med stavmixer. Tillsätt olja till krämig konsistens. Tillsätt vitlök. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Koka pastan. Tärna halloumi och stek gyllene. Blanda pasta med pesto. Lägg på halloumitärningarna. Riv gärna extra parmesan över och droppa ev över citronsaft.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Matilda

    Gott och bra med vegetariskt! Dock dubblar vi halloumimängden. Känns för lite annars, och blir så mycket pasta.

  • Jessica

    Vår familj om fyra gav detta recept 6 poäng av totalt 20. Skala 1-5 där 1 är oätligt och 5 det godaste som ätits. Receptet fick tre st 1:or och en 3:a. Det mesta åkte i soppåsen och det kändes INTE kul.

  • Cornelia Jeppsson

    Detta recept är rakt av kopierat ur boken "Mera Vego" ...