Broccolibollar med ost och basilika
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Broccolibollar med ost och basilika

3.78 (9 betyg)

Laga en helt grön middag ikväll! Broccolibollar med ost och basilika som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en basilikayoghurt kommer inte att göra dig besviken.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g broccoli
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 dl prästost, riven
  • 1 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g färsk rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
Basilikayoghurt
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 dl yoghurt eller sojghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Broccolibollar: Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt. Mixa hastigt i en matberedare till ett smul, eller hacka riktigt fint med en vass kniv.

  2. 2

    Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till runda bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 6 min på medelvärme. Vänd ofta så att de inte bränns.

Ugnsrostade rotfrukter:

  1. 1

    Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikayoghurt:

  1. 1

    Finhacka basilikan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ta en genväg och använd Coops färdiga Ost- & broccolibollar som finns i frysdisken.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Köp receptet i frysdisken

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar