Broccolibollar med ost och basilika

Broccolibollar med ost och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Laga en helt grön middag ikväll! Broccolibollar med ost och basilika som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en basilikayoghurt kommer inte att göra dig besviken.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 250 g broccoli
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 dl prästost, riven
  • 1 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g färsk rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Basilikayoghurt
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 dl yoghurt eller sojghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Broccolibollar: Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt. Mixa hastigt i en matberedare till ett smul, eller hacka riktigt fint med en vass kniv.
  2. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till runda bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 6 min på medelvärme. Vänd ofta så att de inte bränns.

Ugnsrostade rotfrukter:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikayoghurt:

  1. Finhacka basilikan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ta en genväg och använd Coops färdiga Ost- & broccolibollar som finns i frysdisken.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-04-09

Vi åt med hemgjord tzatziki, sallad och paprika i tacobröd - blev kanongott

Anna Karin

2019-03-17

Fantastiskt goda! Ska testa att laga hemma efter receptet på hemsidan! ;O)

Susanne

2019-03-09

En absolut favorit i frysdisken, som jag måste lära mig laga hemma. Att de har ett lågt GI är ju bara plus i kanten.

Broccolibollar med ost och basilika
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 250 g broccoli
  • 1 ägg
  • 1 gul lök, grovriven
  • 2 dl prästost, riven
  • 1 dl kikärtsmjöl eller rismjöl
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0.5 dl hackad färsk basilika
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g färsk rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • Basilikayoghurt
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 3 dl yoghurt eller sojghurt
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt och svartpeppar

Broccolibollar med ost och basilika

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Laga en helt grön middag ikväll! Broccolibollar med ost och basilika som serveras med ugnsrostade rotfrukter och en basilikayoghurt kommer inte att göra dig besviken.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Broccolibollar: Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt. Mixa hastigt i en matberedare till ett smul, eller hacka riktigt fint med en vass kniv.
  2. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till runda bollar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 6 min på medelvärme. Vänd ofta så att de inte bränns.

Ugnsrostade rotfrukter:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i stavar och sprid ut dem på en plåt. Ringla över olja och strö över flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 30 min.

Basilikayoghurt:

  1. Finhacka basilikan och blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Tips

Ta en genväg och använd Coops färdiga Ost- & broccolibollar som finns i frysdisken.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2020-04-09

Vi åt med hemgjord tzatziki, sallad och paprika i tacobröd - blev kanongott

Anna Karin

2019-03-17

Fantastiskt goda! Ska testa att laga hemma efter receptet på hemsidan! ;O)

Susanne

2019-03-09

En absolut favorit i frysdisken, som jag måste lära mig laga hemma. Att de har ett lågt GI är ju bara plus i kanten.