Brasiliansk fiskgryta

Brasiliansk fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Brasiliansk fiskgryta med hetta, sötma och smak av sol.

Tillagningstid: 30 minuter
  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk olja till stekning
  • 750 g sötpotatis, skuren i små kuber
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 8 torkade aprikoser, skurna i små bitar
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom fisken och korianderbladen i en gryta och låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter . Rör om då och då.
  2. Bryn fiskfiléerna mycket lätt i olja. Flytta över till grytan och koka på svag värme ytterligare 5-10 minuter tills fisken är kokt.Strö över koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Brasiliansk fiskgryta
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g torskfilé
  • 1 tsk olja till stekning
  • 750 g sötpotatis, skuren i små kuber
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 8 torkade aprikoser, skurna i små bitar
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 urkärnad, finhackad chili
  • 0.5 dl färsk koriander
  • 2 krm salt

Brasiliansk fiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Brasiliansk fiskgryta med hetta, sötma och smak av sol.

Tillagningstid: 30 minuter

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom fisken och korianderbladen i en gryta och låt koka tills potatisen är mjuk, cirka 15 minuter . Rör om då och då.
  2. Bryn fiskfiléerna mycket lätt i olja. Flytta över till grytan och koka på svag värme ytterligare 5-10 minuter tills fisken är kokt.Strö över koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!