Brända mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (28 betyg)

Söta nötter med röd glasyr.

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 krm röd karamellfärg
  • 2 msk vatten (med karamellfärgen i stekpannan)
  • 100 g sötmandel

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten under omrörning i en stekpanna, (gärna gjutjärn ca 26 cm i diameter), så att hela ytan bubblar. Koka sedan 1 minut till. Lägg i mandeln och låt den koka under omrörning tills det börjar knäppa i den, ca 1 minut.
  2. Ta pannan från värmen och rör kraftigt tills det socker som inte fastnat på mandeln smulat sig i botten. Plocka upp mandeln på ett fat.
  3. Häll vatten och karamellfärg i stekpannan och låt det koka under omrörning till sockret smält igen (det kommer att finnas små klumpar kvar). Lägg i mandeln igen, ta pannan från värmen och rör kraftigt tills mandlarna lossar från varandra och har en skorpa av rött socker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saga

2015-01-09

Helt klart bästa receptet på brända mandlar. Bra instruktioner och superlätt att göra! Gott blev det också. Tack!!

katarina

2014-12-23

Nej ingen höjdare. Måste ha misslyckats totalt. Blev sockrade mandlar och inte brända som jag vill ha dom. Socktet ska ju kanderas och hårdna. Going back to the old way...

Maria

2014-12-05

Bra recept! Följde detta men mitt socker klumpade sig bara drick mandlarna så jag kunde inte smälta om sockret på nytt i steg 2 tillsammans med karamellfärgen. La dock till ett tredje steg där jag ännu en gång efter karamellfärgsdoppningen hällde på socker och vatten och körde mandlarna en gång till. Doppade sedan dem i florsocker. Bästa receptet jag kunnat göra, då jag misslyckats med andra recept och bara fått BRÄNDA mandlar. hehe.

Cecilia af Klint

2014-10-08

Goda

Ellen

2013-12-23

Jätte bra tummen upp

Julia

2013-12-14

Jättebra recept!

susanne

2013-12-05

enkla

Johanna

2012-12-04

Goda och relativt lättfixade godisar. Tar längre tid än 10 minuter dock, iallafall för mig :)

Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(5)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 krm röd karamellfärg
  • 2 msk vatten (med karamellfärgen i stekpannan)
  • 100 g sötmandel

Brända mandlar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.43 (28 betyg)

Söta nötter med röd glasyr.

Tillagningstid: 10 minuter
4 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp socker och vatten under omrörning i en stekpanna, (gärna gjutjärn ca 26 cm i diameter), så att hela ytan bubblar. Koka sedan 1 minut till. Lägg i mandeln och låt den koka under omrörning tills det börjar knäppa i den, ca 1 minut.
  2. Ta pannan från värmen och rör kraftigt tills det socker som inte fastnat på mandeln smulat sig i botten. Plocka upp mandeln på ett fat.
  3. Häll vatten och karamellfärg i stekpannan och låt det koka under omrörning till sockret smält igen (det kommer att finnas små klumpar kvar). Lägg i mandeln igen, ta pannan från värmen och rör kraftigt tills mandlarna lossar från varandra och har en skorpa av rött socker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Saga

2015-01-09

Helt klart bästa receptet på brända mandlar. Bra instruktioner och superlätt att göra! Gott blev det också. Tack!!

katarina

2014-12-23

Nej ingen höjdare. Måste ha misslyckats totalt. Blev sockrade mandlar och inte brända som jag vill ha dom. Socktet ska ju kanderas och hårdna. Going back to the old way...

Maria

2014-12-05

Bra recept! Följde detta men mitt socker klumpade sig bara drick mandlarna så jag kunde inte smälta om sockret på nytt i steg 2 tillsammans med karamellfärgen. La dock till ett tredje steg där jag ännu en gång efter karamellfärgsdoppningen hällde på socker och vatten och körde mandlarna en gång till. Doppade sedan dem i florsocker. Bästa receptet jag kunnat göra, då jag misslyckats med andra recept och bara fått BRÄNDA mandlar. hehe.

Cecilia af Klint

2014-10-08

Goda

Ellen

2013-12-23

Jätte bra tummen upp

Julia

2013-12-14

Jättebra recept!

susanne

2013-12-05

enkla

Johanna

2012-12-04

Goda och relativt lättfixade godisar. Tar längre tid än 10 minuter dock, iallafall för mig :)

Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Morots-halwa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Gotländsk saffranspannkaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Pepparkaksbiscotti med mandel

Betyg
Betyg
(5)