Bowl med pulled chicken och havreris

Bowl med pulled chicken och havreris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

"Poké" bowl fast med svenskt havreris, och texmex-kyckling som serveras med picklad rödlök och ingefärsmajo.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 1 hel kyckling
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl barbequesås
  • 200 g schalottenlök / steklök
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • Ingefärsmajo
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl gari (inlagd ingefära)
  • Till servering
  • 3 dl havreris
  • 100 g grönkål, rivna blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rubba inkycklingen med vitlök, chiliflakes,spiskummin, salt och peppar.
  2. Lägg den i en ugnstålig gryta. Häll överBBQ-sås. Lägg i löken och sätt pålock. Tillaga i nedre delen av ugnen ca1 timme, tills kycklingen är genomstekt.
  3. Strimla rödlöken tunt. Blandavatten, socker och ättika. Vänd nerlöken och låt stå minst 30 min.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg grönkålsbladenpå riset när det är klart och läggpå locket.
  5. Blanda majonnäs och yoghurt med hackad gari. Dra kycklingköttet i mindre bitar med gaffel. Blanda med de mosiga lökarna och såsen från grytan.
  6. Servera ris, kyckling, grönkåloch picklad lök i skålar. Toppa medingefärsmajo.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-02

Hej Rebecca, tiden kan variera beroende på ugn och storlek på kycklingen. Vi förtydligar detta i receptet, eftersom det är viktigt att kycklingen är genomstekt. Tack för att du påpekade detta!

Rebecca

2021-05-31

En timme i ugnen räckte inte. Kycklingen var absolut inte redo för att dras i bitar med gaffel, och längst in var det lite rosa också.

Bowl med pulled chicken och havreris
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 1 hel kyckling
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl barbequesås
  • 200 g schalottenlök / steklök
  • Picklad rödlök
  • 1 rödlök
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk ättiksprit (12 %)
  • Ingefärsmajo
  • 1 dl majonnäs
  • 0.5 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl gari (inlagd ingefära)
  • Till servering
  • 3 dl havreris
  • 100 g grönkål, rivna blad

Bowl med pulled chicken och havreris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

"Poké" bowl fast med svenskt havreris, och texmex-kyckling som serveras med picklad rödlök och ingefärsmajo.

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Rubba inkycklingen med vitlök, chiliflakes,spiskummin, salt och peppar.
  2. Lägg den i en ugnstålig gryta. Häll överBBQ-sås. Lägg i löken och sätt pålock. Tillaga i nedre delen av ugnen ca1 timme, tills kycklingen är genomstekt.
  3. Strimla rödlöken tunt. Blandavatten, socker och ättika. Vänd nerlöken och låt stå minst 30 min.
  4. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg grönkålsbladenpå riset när det är klart och läggpå locket.
  5. Blanda majonnäs och yoghurt med hackad gari. Dra kycklingköttet i mindre bitar med gaffel. Blanda med de mosiga lökarna och såsen från grytan.
  6. Servera ris, kyckling, grönkåloch picklad lök i skålar. Toppa medingefärsmajo.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-02

Hej Rebecca, tiden kan variera beroende på ugn och storlek på kycklingen. Vi förtydligar detta i receptet, eftersom det är viktigt att kycklingen är genomstekt. Tack för att du påpekade detta!

Rebecca

2021-05-31

En timme i ugnen räckte inte. Kycklingen var absolut inte redo för att dras i bitar med gaffel, och längst in var det lite rosa också.