Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En bowl fylld med tofu, morot, broccoli och sockerärter som toppas med en supergod jordnötssås. Recept ut kokboken Värmande vego av Karolina Jönsson.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g naturell tofu
  • olja, till stekning
  • 2 msk tamarisoja
  • salt och svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 dl rostade salta jordnötter
  • 4 dl vatten
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 40 g färsk ingefära, finriven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tamarisoja
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 300 g morot, eller annan grönsak
  • 300 g broccoli, eller annan grönsak
  • 200 g sockerärter, eller annan grönsak

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär upp grönsakerna i mindre bitar.

Jordnötssås:

  1. Mixa jordnötter och vatten tills nötterna nästan är helt söndermixade. Fräs löken i olja tills den blivit mjuk. Tillsätt currypastan och fräs med lite till. Häll i jordnötsvattnet och tillsätt ingefära, vitlök och tamari. Låt såsen puttra några minuter.
  2. Skär tofun i strimlor. Stek i olja i en het stekpanna. Häll på tamarisojan när tofun fått stekyta. Stek med sojan under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ångkoka grönsakerna. Servera med ris, tofu och jordnötssåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g naturell tofu
  • olja, till stekning
  • 2 msk tamarisoja
  • salt och svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 dl rostade salta jordnötter
  • 4 dl vatten
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 40 g färsk ingefära, finriven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tamarisoja
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 300 g morot, eller annan grönsak
  • 300 g broccoli, eller annan grönsak
  • 200 g sockerärter, eller annan grönsak

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

En bowl fylld med tofu, morot, broccoli och sockerärter som toppas med en supergod jordnötssås. Recept ut kokboken Värmande vego av Karolina Jönsson.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär upp grönsakerna i mindre bitar.

Jordnötssås:

  1. Mixa jordnötter och vatten tills nötterna nästan är helt söndermixade. Fräs löken i olja tills den blivit mjuk. Tillsätt currypastan och fräs med lite till. Häll i jordnötsvattnet och tillsätt ingefära, vitlök och tamari. Låt såsen puttra några minuter.
  2. Skär tofun i strimlor. Stek i olja i en het stekpanna. Häll på tamarisojan när tofun fått stekyta. Stek med sojan under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ångkoka grönsakerna. Servera med ris, tofu och jordnötssåsen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!