Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Ugnsrostad vitkål, morötter och kikärter som vänds runt med couscous och serveras med en vegansk yoghurtdressing.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg vitkål
  • 200 g morot
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Morot-ingefärsghurt
  • 100 g morot
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 dl greek style gurt (vegansk gurt)
  • salt

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna klyftor och moroten i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på timjan, cayennepeppar och salt. Krossa vitlöksklyftan och lägg på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Häll kikärterna på plåten och rosta ytterligare 5–10 min.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll i couscous, sätt på ett lock och ta från värmen. Låt stå ca 5 min. Fluffa upp couscousgrynen med en gaffel. Häll ut couscousen på plåten och vänd runt med grönsakerna. Riv morot och ingefära fint och rör ner i plantghurten, smaka av med salt och servera till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hamburgarpappan & 2-åringen

2022-01-30

Det var gott!

Jesper

2020-11-05

Fint recept, med en grillad vegofilé från hälsans kök, eller grekisk fetaost pannbiff på anamma formbar färs så blir det toppen!

Maria

2020-08-14

Enkelt att göra och goda smaker👍🏻👍🏻

Erik

2020-08-04

Enkelt att göra och riktigt gott. Lite sesamolja på lyfter smakerna ännu mera.

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg vitkål
  • 200 g morot
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 400 g kokta kikärtor, avsköljda
  • 3 dl couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Morot-ingefärsghurt
  • 100 g morot
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 dl greek style gurt (vegansk gurt)
  • salt

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Ugnsrostad vitkål, morötter och kikärter som vänds runt med couscous och serveras med en vegansk yoghurtdressing.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Skär kålen i tunna klyftor och moroten i stavar. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på timjan, cayennepeppar och salt. Krossa vitlöksklyftan och lägg på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min. Häll kikärterna på plåten och rosta ytterligare 5–10 min.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll i couscous, sätt på ett lock och ta från värmen. Låt stå ca 5 min. Fluffa upp couscousgrynen med en gaffel. Häll ut couscousen på plåten och vänd runt med grönsakerna. Riv morot och ingefära fint och rör ner i plantghurten, smaka av med salt och servera till.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hamburgarpappan & 2-åringen

2022-01-30

Det var gott!

Jesper

2020-11-05

Fint recept, med en grillad vegofilé från hälsans kök, eller grekisk fetaost pannbiff på anamma formbar färs så blir det toppen!

Maria

2020-08-14

Enkelt att göra och goda smaker👍🏻👍🏻

Erik

2020-08-04

Enkelt att göra och riktigt gott. Lite sesamolja på lyfter smakerna ännu mera.