För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

En bowl fylld med tofu, morot, broccoli och sockerärter som toppas med en supergod jordnötssås. Recept ut kokboken Värmande vego av Karolina Jönsson.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g naturell tofu
  • olja, till stekning
  • 2 msk tamarisoja
  • salt och svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 dl rostade salta jordnötter
  • 4 dl vatten
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 40 g färsk ingefära, finriven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tamarisoja
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 300 g morot, eller annan grönsak
  • 300 g broccoli, eller annan grönsak
  • 200 g sockerärter, eller annan grönsak

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär upp grönsakerna i mindre bitar.

Jordnötssås:

  1. Mixa jordnötter och vatten tills nötterna nästan är helt söndermixade. Fräs löken i olja tills den blivit mjuk. Tillsätt currypastan och fräs med lite till. Häll i jordnötsvattnet och tillsätt ingefära, vitlök och tamari. Låt såsen puttra några minuter.
  2. Skär tofun i strimlor. Stek i olja i en het stekpanna. Häll på tamarisojan när tofun fått stekyta. Stek med sojan under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ångkoka grönsakerna. Servera med ris, tofu och jordnötssåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

(13)

Varm sallad med räkor

(5)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Wokad glasnudelsallad

(2)

Ängamat

(5)

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

(4)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Surkålscoleslaw med gula russin

(41)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g naturell tofu
  • olja, till stekning
  • 2 msk tamarisoja
  • salt och svartpeppar
  • Jordnötssås
  • 4 dl rostade salta jordnötter
  • 4 dl vatten
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk olja
  • 2 tsk röd currypasta
  • 40 g färsk ingefära, finriven
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tamarisoja
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 300 g morot, eller annan grönsak
  • 300 g broccoli, eller annan grönsak
  • 200 g sockerärter, eller annan grönsak

Bowl med ångade grönsaker och jordnötssås

Betyg (1-5):
4 (6 betyg)

En bowl fylld med tofu, morot, broccoli och sockerärter som toppas med en supergod jordnötssås. Recept ut kokboken Värmande vego av Karolina Jönsson.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och skär upp grönsakerna i mindre bitar.

Jordnötssås:

  1. Mixa jordnötter och vatten tills nötterna nästan är helt söndermixade. Fräs löken i olja tills den blivit mjuk. Tillsätt currypastan och fräs med lite till. Häll i jordnötsvattnet och tillsätt ingefära, vitlök och tamari. Låt såsen puttra några minuter.
  2. Skär tofun i strimlor. Stek i olja i en het stekpanna. Häll på tamarisojan när tofun fått stekyta. Stek med sojan under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
  3. Ångkoka grönsakerna. Servera med ris, tofu och jordnötssåsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnsrostad kål med couscous och morot-ingefärsghurt

(13)

Varm sallad med räkor

(5)

Rosa surkål med grillad korv

(6)

Wokad glasnudelsallad

(2)

Ängamat

(5)

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

(4)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Surkålscoleslaw med gula russin

(41)