Bourguignongryta med rotfruktskross
  • Tid 30 min

Bourguignongryta med rotfruktskross

3.33 (6 betyg)

Mustig fransk rödvinsgryta med köttfärs.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 140 g bacon, 1 paket
  • 500 g nötfärs
  • 200 g skivad morot
  • 3 dl rött vin
  • 3 dl vatten
  • 2 msk konc mörk oxfond
  • 200 g färska champinjoner
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Rotfruktskross:
  • 400 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 300 g rotselleri
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl hackad persilja
Till servering:
  • rucolasallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Rotfruktskross

  1. 1

    Skala och skär rotfrukterna till potatiskrosset i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de mjuknat, 15–20 min. Stöt dem med en potatiskross eller ballongvisp och tillsätt smör. Smaka av med salt och vänd ner persilja.

  2. 2

    Hetta upp olja i en gryta och stek lök, vitlök, tomatpuré och bacon ett par min.Tillsätt köttfärs och stek under omrörning tills den är genomstek.

  3. 3

    Blanda i morot, vin, vatten och fond. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Tillsätt champinjonerna mot slutet. Smaka av med salt och peppar.

Till servering

  1. 1

    Servera grytan med rotfruktskross och rucolasallad.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rebecca

    Gott. Ger känsla av lyx på vardag.

  • Jerry Gabrielsson

    Jag förstår inte varför det skall vara så förbannat mycket konstigheter i all mat. Använd för fan riktiga ingredienser istället för

  • Kamilla

    Oj vad gott, det här kommer vi att göra fler gånger!

  • Britta/webbredaktionen

    Ni har helt rätt. Rubriken för rotfruktskross har hamnat fel. Tack för att ni är så uppmärksamma.

Visa fler