Bouillabaisse-risoni med räkor
  • Tid 35 min

Bouillabaisse-risoni med räkor

4.18 (11 betyg)

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl risoni
  • 1 liten fänkål
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 g saffran (1 förp)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 0.5 tsk torkad timjan eller 1 msk färsk finhackad timjan
  • 250 g handskalade räkor
  • salt och svartpeppar
Till servering:
  • aioli
  • färsk timjan till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka risoni enligt anvisningen på förpackningen. Skär fänkålen i tunna strimlor. Spara gärna fänkålsdillen till garnering. Fräs lök, vitlök och fänkål i olja i en kastrull eller traktörpanna.

  2. 2

    Tillsätt saffran och tomatpuré. Stek under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, vatten, buljongtärning och timjan.

  3. 3

    Låt småputtra ca 5 min. Vänd ner risonin och räkorna i såsen. Smaka av med salt och peppar. Toppa med en klick aioli och garnera med fänkålsdillen eller färsk timjan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillsätt chiliflakes, cayennepeppar eller färsk chili om ni gillar lite hetta.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar