Bouillabaisse med chili

Bouillabaisse med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En smak- och färgrik fisksoppa med skaldjur och chili.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
  • 1 kg blåmusslor
  • 150 g grovt skivad purjolök ca 15 cm
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl färdigblandad skaldjursbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 kvistar timjan
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 8 delade gula och röda körsbärstomater
  • 400 g blandad fisk i bitar, lax, torsk, sej, kolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Tvätta och putsa blåmusslorna.Släng de musslor som intestänger sig när du knackar pådem försiktigt. Fräs purjolök,vitlök, schalottenlök och chilii olivolja i en gryta tills demjuknat och lägg i musslorna.
  2. Tillsätt vin och buljong. Kokaunder lock i cirka 3 minuter, lyftupp musslor och grönsaker. Slängde musslor som inte öppnat sig.
  3. Lägg i lagerblad, timjan ochkrossade tomater. Låt sjudacirka 10 minuter. Lägg i örterna,tomaterna och all fisk utomlaxen, låt sjuda i cirka 2 minuter.
  4. Stek laxbitarna 2 minuter påvarje sida. Lägg dem i grytantillsammans med musslorna.Salta och peppra.
  5. Garnera med vattenkrasse.Camillas bouillabaisse,Fjällbackavariantenmed både kokt ochbrynt fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bouillabaisse med chili
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg blåmusslor
  • 150 g grovt skivad purjolök ca 15 cm
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 2 grovhackade schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl färdigblandad skaldjursbuljong
  • 2 lagerblad
  • 4 kvistar timjan
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 8 delade gula och röda körsbärstomater
  • 400 g blandad fisk i bitar, lax, torsk, sej, kolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • vattenkrasse

Bouillabaisse med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En smak- och färgrik fisksoppa med skaldjur och chili.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner

Gör så här

  1. Tvätta och putsa blåmusslorna.Släng de musslor som intestänger sig när du knackar pådem försiktigt. Fräs purjolök,vitlök, schalottenlök och chilii olivolja i en gryta tills demjuknat och lägg i musslorna.
  2. Tillsätt vin och buljong. Kokaunder lock i cirka 3 minuter, lyftupp musslor och grönsaker. Slängde musslor som inte öppnat sig.
  3. Lägg i lagerblad, timjan ochkrossade tomater. Låt sjudacirka 10 minuter. Lägg i örterna,tomaterna och all fisk utomlaxen, låt sjuda i cirka 2 minuter.
  4. Stek laxbitarna 2 minuter påvarje sida. Lägg dem i grytantillsammans med musslorna.Salta och peppra.
  5. Garnera med vattenkrasse.Camillas bouillabaisse,Fjällbackavariantenmed både kokt ochbrynt fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!