Bouillabaisse med chili

Bouillabaisse med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En smak- och färgrik fisksoppa med skaldjur och chili.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g blandad fisk i bitar, lax, torsk, sej, kolja
  • 8 delade gula och röda körsbärstomater
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl finhackad dill
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 4 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 3 dl färdigblandad skaldjursbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 grovhackade schalottenlökar
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 150 g grovt skivad purjolök ca 15 cm
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Tvätta och putsa blåmusslorna.Släng de musslor som intestänger sig när du knackar pådem försiktigt. Fräs purjolök,vitlök, schalottenlök och chilii olivolja i en gryta tills demjuknat och lägg i musslorna.
  2. Tillsätt vin och buljong. Kokaunder lock i cirka 3 minuter, lyftupp musslor och grönsaker. Slängde musslor som inte öppnat sig.
  3. Lägg i lagerblad, timjan ochkrossade tomater. Låt sjudacirka 10 minuter. Lägg i örterna,tomaterna och all fisk utomlaxen, låt sjuda i cirka 2 minuter.
  4. Stek laxbitarna 2 minuter påvarje sida. Lägg dem i grytantillsammans med musslorna.Salta och peppra.
  5. Garnera med vattenkrasse.Camillas bouillabaisse,Fjällbackavariantenmed både kokt ochbrynt fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Caldeirada

Betyg
Betyg
(12)
Bouillabaisse med chili
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg blåmusslor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 400 g blandad fisk i bitar, lax, torsk, sej, kolja
  • 8 delade gula och röda körsbärstomater
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl finhackad dill
  • 400 g krossade tomater, 1 burk
  • 4 kvistar timjan
  • 2 lagerblad
  • 3 dl färdigblandad skaldjursbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 urkärnad hackad grön chili
  • 2 grovhackade schalottenlökar
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 150 g grovt skivad purjolök ca 15 cm
  • 1 tsk salt
  • Till garnering:
  • vattenkrasse

Bouillabaisse med chili

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

En smak- och färgrik fisksoppa med skaldjur och chili.

Tillagningstid: 1 timme
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta och putsa blåmusslorna.Släng de musslor som intestänger sig när du knackar pådem försiktigt. Fräs purjolök,vitlök, schalottenlök och chilii olivolja i en gryta tills demjuknat och lägg i musslorna.
  2. Tillsätt vin och buljong. Kokaunder lock i cirka 3 minuter, lyftupp musslor och grönsaker. Slängde musslor som inte öppnat sig.
  3. Lägg i lagerblad, timjan ochkrossade tomater. Låt sjudacirka 10 minuter. Lägg i örterna,tomaterna och all fisk utomlaxen, låt sjuda i cirka 2 minuter.
  4. Stek laxbitarna 2 minuter påvarje sida. Lägg dem i grytantillsammans med musslorna.Salta och peppra.
  5. Garnera med vattenkrasse.Camillas bouillabaisse,Fjällbackavariantenmed både kokt ochbrynt fisk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Festfiskgryta

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Peixe ao lumbo - lumbofisk

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fiskfilé med räkor och primörer

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Moules-gryta torsk och räkor

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Caldeirada

Betyg
Betyg
(12)