Bönsallad med blomkålscouscous
  • Tid 30 min

Bönsallad med blomkålscouscous

0 (0 betyg)

Supergod och krispig sommarsallad med bönor och blomkål.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 380 g bönor, blandade sorter
  • 1 litet blomkål, huvud
  • 2 st morötter, skalade
  • 1 liten zucchini
  • 1 st rödlök, tunt skivad
Citronvinägrett:
  • 1 st citron, pressad saft
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Till servering:
  • 4 st korvar, ex chorizo
  • dijonsenap
  • bulgur
  • bröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av.

  2. 2

    Skär några blomkålsbuketter i tunna skivor till garnering och finhacka resten med en vass kniv.

  3. 3

    Skär morot och zucchini i tunna remsor med en potatisskalare. Blanda grönsakerna.

  4. 4

    Blanda alla ingredienser till vinägretten. Ringla den över salladen vid servering.

  5. 5

    Servera med grillad eller stekt korv, bulgur, dijonsenap och bröd.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar