Bönköttbullar
  • Tid 30 min

Bönköttbullar

4 (6 betyg)

Köttbullar med bönor och färs

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar
Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.

  2. 2

    Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.

  3. 3

    Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.

  4. 4

    Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

  5. 5

    Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar