Bönköttbullar

Bönköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Köttbullar med bönor och färs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.
  4. Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kroppkakor på kokt potatis

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläskkarré med medelhavspotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

Betyg
Betyg
(28)
Bönköttbullar
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Bönköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Köttbullar med bönor och färs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.
  4. Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kroppkakor på kokt potatis

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Köttbullar i grönpepparsås

Betyg
Betyg
(69)
Spara recept

Kassler med färskpotatismush

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fläskkarré med medelhavspotatissallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skinkschnitzel med rostat vitkålsmos

Betyg
Betyg
(28)