Bönköttbullar

Bönköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Köttbullar med bönor och färs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.
  4. Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bönköttbullar
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Bönköttbullar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Köttbullar med bönor och färs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.
  4. Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!