Bönköttbullar

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Köttbullar med bönor och färs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.
  4. Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Klassisk kalops

(4)

Bolognese

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • 1 tsk salt
  • Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Bönköttbullar

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Köttbullar med bönor och färs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.
  4. Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

(61)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Klassisk kalops

(4)

Bolognese

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies