Bönköttbullar

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Köttbullar med bönor och färs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.
  4. Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(6)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp

(8)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 250 g nötfärs
  • 3 dl kokta vita bönor, mosade
  • 1 st ägg
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk olja (till stekning)
  • 1 msk smör (till stekning)
  • Sås
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 0.5 msk kalvfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • Till servering
  • 600 g potatis
  • 250 g broccoli
  • 2 dl rårörda lingon

Bönköttbullar

Betyg (1-5):
3.57 (7 betyg)

Köttbullar med bönor och färs

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Blanda mjölk och ströbröd i en skål och låt svälla ca 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Forma till runda bollar med blöta händer.
  3. Stek köttbullarna i olja och smör i en stekpanna på medelhög värme tills genomstekta.
  4. Lyft ur köttbullarna och häll vatten, grädde, fond och soja i pannan. Rör om och låt småputtra några minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Skär broccolin i buketter och stammen i tunna skivor. Koka i saltat vatten ca 3 min. Servera bönköttbullarna med potatis, sås, broccoli och rårörda lingon.

Tips

Krama sönder bönorna med händerna eller mosa med knogarna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(1)

Grillad flankstek med tomat- och olivsalsa

(2)

Flamberad oxfilé med peppar, rödvinssås och potatiskaka

(52)

Färsbiffar med tomatsalsa och rotfruktsgratäng

(8)

Helstekt fläskfilé med pestopotatissallad

(6)

Laxsida med picklad färskpotatissallad

(11)

Stora köttbullar i rödvinssås med bacon och svamp

(8)

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies