Böngryta
  • Tid 20 min

Böngryta

3.8 (5 betyg)

En mättande gryta gjord på potatis, bönor och spenat.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök, tärnad
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 380 g blandade bönor, en förpackning färdigkokta, avsköljda
  • 70 g babyspenat
  • salt
Krutonger
  • 4 brödskivor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
Till servering
  • 2 dl matyoghurt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek gyllene i het panna i smör/olja under omrörning.

  2. 2

    Skala och tärna potatisen. Fräs lök, vitlök, curry, gurkmeja och cayennepeppar i olja i en stor kastrull.

  3. 3

    Häll i vatten, och lägg i potatis och buljongtärningar. Låt småputtra tills potatisen är mjuk, ca 15 min.

  4. 4

    Häll i bönorna och vänd ner spenaten. Smaka av med salt och servera grytan med krutongerna och en klick yoghurt.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Linda

    Hej alla vegitarianer Laga inte den här Risk att ni börjar med kött igen 😩