Bönburgare med avokadosallad och limeyoghurt
  • Tid 20 min

Bönburgare med avokadosallad och limeyoghurt

3.9 (73 betyg)

Frasiga, smakrika bönburgare från Medelhavsköket.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 2 paket (à 380 g) kidneybönor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 dl potatismjöl
  • 1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
  • olivolja, extra vergine till stekning
Limeyoghurt:
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl turkisk yoghurt
Avocadosallad:
  • 1 grovt tärnad avokado
  • 2 grovhackade tomater
  • 1 liten finhackad rödlök
  • olivolja, flingsalt och svartpeppar
Servera med:
  • 6 skivor surdegsbröd
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Häll av bönorna i ett durkslag. Skölj dem. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare. Knäck i ägget och tillsätt spiskummin. Hacka koriandern och tillsätt hälften. Resten sparas till avokadosalladen.

  2. 2

    Mixa snabbt till en grov smet. Blanda i potatismjöl, salt och peppar. Forma till ca 8 biffar med blöta händer och stek genast i olja i het panna, ca 2 min på varje sida.

Limeyoghurt

  1. 1

    Rör ner limeskal och honung i yoghurten.

Avocadosallad

  1. 1

    Vänd ihop avokado, tomater och rödlök. Tillsätt den sparade koriandern och några droppar olivolja. Smaka av med flingsalt och peppar.

  2. 2

    Servera bönburgarna på rostade brödskivor med limeyoghurt och avokadosallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pressa gärna lite limesaft över avokadosalladen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

6 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Gudrun B

    Jättegoda biffar, jag hackade och mjukstekte löken före och rostade pumpafrön, ner med allt i matberedaren.

  • Paula

    Gott! Skippa brödet. Lägg till nåt crunch, tex rostad lök. Nån som har tips på stekningen?

  • Rebecca

    Underbart gott! Vi gör dock alltid dubbelt recept på salladen, för det räcker inte annars. Men prova verkligen dessa, för maten är så god!

  • Angelica

    Det i särklass bästa receptet på bönbiffar jag någonsin gjort! De håller ihop och blir saftiga och goda. Hädanefter blir det detta receptet, bara kryddningen som jag kommer variera ibland!

Visa fler