Bönburgare med avokadosallad och limeyoghurt

Betyg (1-5):
3.93 (81 betyg)

Vegetariska bönburgare från Medelhavsköket, serveras med avokadosallad och syrlig limeyoghurt. Enkla att göra och perfekt till både vardag och helg!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 2 paket (à 380 g) kidneybönor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 dl potatismjöl
  • olivolja, extra vergine till stekning
  • Limeyoghurt:
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Avocadosallad:
  • 1 grovt tärnad avokado
  • 2 grovhackade tomater
  • 1 liten finhackad rödlök
  • olivolja, flingsalt och svartpeppar
  • Servera med:
  • 6 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Häll av bönorna i ett durkslag. Skölj dem. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare. Knäck i ägget och tillsätt spiskummin. Hacka koriandern och tillsätt hälften. Resten sparas till avokadosalladen.
  2. Mixa snabbt till en grov smet. Blanda i potatismjöl, salt och peppar. Forma till ca 8 biffar med blöta händer och stek genast i olja i het panna, ca 2 min på varje sida.

Limeyoghurt

  1. Rör ner limeskal och honung i yoghurten.

Avocadosallad

  1. Vänd ihop avokado, tomater och rödlök. Tillsätt den sparade koriandern och några droppar olivolja. Smaka av med flingsalt och peppar.
  2. Servera bönburgarna på rostade brödskivor med limeyoghurt och avokadosallad.

Tips

Pressa gärna lite limesaft över avokadosalladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2019-02-20

Gott! Pressade lime över biffarna och gjorde en tomat- och fetaostsallad till istället för avokadosallad!

Gudrun B

2018-02-26

Jättegoda biffar, jag hackade och mjukstekte löken före och rostade pumpafrön, ner med allt i matberedaren.

Paula

2018-02-06

Gott! Skippa brödet. Lägg till nåt crunch, tex rostad lök. Nån som har tips på stekningen?

Rebecca

2015-09-26

Underbart gott! Vi gör dock alltid dubbelt recept på salladen, för det räcker inte annars. Men prova verkligen dessa, för maten är så god!

Angelica

2015-09-11

Det i särklass bästa receptet på bönbiffar jag någonsin gjort! De håller ihop och blir saftiga och goda. Hädanefter blir det detta receptet, bara kryddningen som jag kommer variera ibland!

Emma

2015-04-01

Rekommenderar detta verkligen! Men använd mer avokado - salladen blir grym så till 4 personer räcker inte 1 avokado skulle jag säga. Även den om inte är van att äta vegetariskt gillade detta. Supergott!

Zandra S.

2015-03-31

Jätte goda biffar !!! Trodde inte det skulle vara så här gott, 5 stjärnor från mig !

Liknande recept

Gulasch med bönor

(23)

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

(44)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(30)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 2 paket (à 380 g) kidneybönor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 kruka koriander
  • 0.5 dl potatismjöl
  • olivolja, extra vergine till stekning
  • Limeyoghurt:
  • 1 lime, finrivet skal
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • Avocadosallad:
  • 1 grovt tärnad avokado
  • 2 grovhackade tomater
  • 1 liten finhackad rödlök
  • olivolja, flingsalt och svartpeppar
  • Servera med:
  • 6 skivor surdegsbröd

Bönburgare med avokadosallad och limeyoghurt

Betyg (1-5):
3.93 (81 betyg)

Vegetariska bönburgare från Medelhavsköket, serveras med avokadosallad och syrlig limeyoghurt. Enkla att göra och perfekt till både vardag och helg!

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av bönorna i ett durkslag. Skölj dem. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare. Knäck i ägget och tillsätt spiskummin. Hacka koriandern och tillsätt hälften. Resten sparas till avokadosalladen.
  2. Mixa snabbt till en grov smet. Blanda i potatismjöl, salt och peppar. Forma till ca 8 biffar med blöta händer och stek genast i olja i het panna, ca 2 min på varje sida.

Limeyoghurt

  1. Rör ner limeskal och honung i yoghurten.

Avocadosallad

  1. Vänd ihop avokado, tomater och rödlök. Tillsätt den sparade koriandern och några droppar olivolja. Smaka av med flingsalt och peppar.
  2. Servera bönburgarna på rostade brödskivor med limeyoghurt och avokadosallad.

Tips

Pressa gärna lite limesaft över avokadosalladen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annelie

2019-02-20

Gott! Pressade lime över biffarna och gjorde en tomat- och fetaostsallad till istället för avokadosallad!

Gudrun B

2018-02-26

Jättegoda biffar, jag hackade och mjukstekte löken före och rostade pumpafrön, ner med allt i matberedaren.

Paula

2018-02-06

Gott! Skippa brödet. Lägg till nåt crunch, tex rostad lök. Nån som har tips på stekningen?

Rebecca

2015-09-26

Underbart gott! Vi gör dock alltid dubbelt recept på salladen, för det räcker inte annars. Men prova verkligen dessa, för maten är så god!

Angelica

2015-09-11

Det i särklass bästa receptet på bönbiffar jag någonsin gjort! De håller ihop och blir saftiga och goda. Hädanefter blir det detta receptet, bara kryddningen som jag kommer variera ibland!

Emma

2015-04-01

Rekommenderar detta verkligen! Men använd mer avokado - salladen blir grym så till 4 personer räcker inte 1 avokado skulle jag säga. Även den om inte är van att äta vegetariskt gillade detta. Supergott!

Zandra S.

2015-03-31

Jätte goda biffar !!! Trodde inte det skulle vara så här gott, 5 stjärnor från mig !

Liknande recept

Gulasch med bönor

(23)

Lotta Lundgren - Sötstark blomkålscurry

(44)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(30)

Hälsotallrik med indisk kyckling

(0)

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

(0)

Ljummen svart bönsallad

(4)

Texmexsallad från grillmiddagen

(1)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(18)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies