Bönbiffar med picklad blomkål
  • Tid 40 min

Bönbiffar med picklad blomkål

4.7 (10 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 24

Ingredienser

8 stycken
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl rödlök
  • 50 g blomkål
  • 0.5 dl havregryn
  • 400 g kokta stora vita bönor (400 g)
  • 80 g vitkål, grovriven
  • 80 g palsternacka, grovriven
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk grönpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk torkad gurkmeja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olja till stekning
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
Palsternacksmos
  • 500 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 50 g smör
Till servering
  • rårörda lingon
  • haricots verts
  • gurka
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Vita bönbiffar: Värm vatten, socker och ättika i en kastrull. Lägg lök och blomkål i en skål och häll över ättikslagen. Tillsätt havregrynen och låt stå minst 5 min.

  2. 2

    Spola av bönorna i en sil. Lägg bönorna i en bunke och krama sönder dem med händerna. Sila bort ättikslagen från lökblandningen och lägg i bunken.

  3. 3

    Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Palsternacksmos:

  1. 1

    Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Häll av vattnet och krossa potatis och palsternacka med t ex en ballongvisp. Tillsätt mjölk eller grädde och smör. Rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

  2. 2

    Servera gärna med rårörda lingon, tunt skivad gurka och haricots verts.

Köp receptet i frysdisken

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Göran

    Tokigt goda bönbiffar. Perfekt att storkoka och ha i frysen. Gick hem hos hela familjen.