Bönbiffar med picklad blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (15 betyg)

Tillagningstid: 40 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl rödlök
  • 50 g blomkål
  • 0.5 dl havregryn
  • 400 g kokta stora vita bönor (400 g)
  • 80 g vitkål, grovriven
  • 80 g palsternacka, grovriven
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk grönpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk torkad gurkmeja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olja till stekning
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Palsternacksmos
  • 500 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • rårörda lingon
  • haricots verts
  • gurka

Gör så här

  1. Vita bönbiffar: Värm vatten, socker och ättika i en kastrull. Lägg lök och blomkål i en skål och häll över ättikslagen. Tillsätt havregrynen och låt stå minst 5 min.
  2. Spola av bönorna i en sil. Lägg bönorna i en bunke och krama sönder dem med händerna. Sila bort ättikslagen från lökblandningen och lägg i bunken.
  3. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Palsternacksmos:

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Häll av vattnet och krossa potatis och palsternacka med t ex en ballongvisp. Tillsätt mjölk eller grädde och smör. Rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  2. Servera gärna med rårörda lingon, tunt skivad gurka och haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2018-05-14

Tokigt goda bönbiffar. Perfekt att storkoka och ha i frysen. Gick hem hos hela familjen.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rustik bondgryta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Ängamat

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gryta med grönkål och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl rödlök
  • 50 g blomkål
  • 0.5 dl havregryn
  • 400 g kokta stora vita bönor (400 g)
  • 80 g vitkål, grovriven
  • 80 g palsternacka, grovriven
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk grönpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk torkad gurkmeja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olja till stekning
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Palsternacksmos
  • 500 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • rårörda lingon
  • haricots verts
  • gurka

Bönbiffar med picklad blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.6 (15 betyg)

Tillagningstid: 40 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vita bönbiffar: Värm vatten, socker och ättika i en kastrull. Lägg lök och blomkål i en skål och häll över ättikslagen. Tillsätt havregrynen och låt stå minst 5 min.
  2. Spola av bönorna i en sil. Lägg bönorna i en bunke och krama sönder dem med händerna. Sila bort ättikslagen från lökblandningen och lägg i bunken.
  3. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Palsternacksmos:

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Häll av vattnet och krossa potatis och palsternacka med t ex en ballongvisp. Tillsätt mjölk eller grädde och smör. Rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  2. Servera gärna med rårörda lingon, tunt skivad gurka och haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2018-05-14

Tokigt goda bönbiffar. Perfekt att storkoka och ha i frysen. Gick hem hos hela familjen.

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssås på nytt sätt

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Rustik bondgryta

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Ängamat

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rosa surkål med grillad korv

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Gryta med grönkål och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)