Bönbiffar med picklad blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 40 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl rödlök
  • 50 g blomkål
  • 0.5 dl havregryn
  • 400 g kokta stora vita bönor (400 g)
  • 80 g vitkål, grovriven
  • 80 g palsternacka, grovriven
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk grönpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk torkad gurkmeja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olja till stekning
  • Palsternacksmos
  • 500 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • rårörda lingon
  • haricots verts
  • gurka

Gör så här

  1. Vita bönbiffar: Värm vatten, socker och ättika i en kastrull. Lägg lök och blomkål i en skål och häll över ättikslagen. Tillsätt havregrynen och låt stå minst 5-15 min.
  2. Spola av bönorna i en sil. Lägg bönorna i en bunke och krama sönder dem med händerna. Sila bort ättikslagen från lökblandningen och lägg i bunken.
  3. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Palsternacksmos:

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Häll av vattnet och krossa potatis och palsternacka med t ex en ballongvisp. Tillsätt mjölk eller grädde och smör. Rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  2. Servera gärna med rårörda lingon, tunt skivad gurka och haricots verts.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-03-22

Hej Catarina, tack för din kommentar. Vi har nu ändrat till 5-15 min. hälsar Elsa, webbredaktör

Catarina

2021-03-20

Det står ingen längsta tid som blomkålen ska vara i ättiksvattnet. Så resultatet smakade mest ättika, kryddorna märktes inte. Ingen åt upp maten. För många ingredienser att skala och riva. Kan funka om man låter bli ättika och blomkål.

Göran

2018-05-14

Tokigt goda bönbiffar. Perfekt att storkoka och ha i frysen. Gick hem hos hela familjen.

Liknande recept

Spara recept

Minestronesoppa med linser

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönsaker i ugn med mathavre

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gryta med grönkål och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

Betyg
Betyg
(5)
25 st
  • Ingredienser (25)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 dl rödlök
  • 50 g blomkål
  • 0.5 dl havregryn
  • 400 g kokta stora vita bönor (400 g)
  • 80 g vitkål, grovriven
  • 80 g palsternacka, grovriven
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk grönpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk torkad gurkmeja
  • 0.5 tsk salt
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olja till stekning
  • Palsternacksmos
  • 500 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • rårörda lingon
  • haricots verts
  • gurka

Bönbiffar med picklad blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Tillagningstid: 40 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vita bönbiffar: Värm vatten, socker och ättika i en kastrull. Lägg lök och blomkål i en skål och häll över ättikslagen. Tillsätt havregrynen och låt stå minst 5-15 min.
  2. Spola av bönorna i en sil. Lägg bönorna i en bunke och krama sönder dem med händerna. Sila bort ättikslagen från lökblandningen och lägg i bunken.
  3. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Palsternacksmos:

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Häll av vattnet och krossa potatis och palsternacka med t ex en ballongvisp. Tillsätt mjölk eller grädde och smör. Rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  2. Servera gärna med rårörda lingon, tunt skivad gurka och haricots verts.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-03-22

Hej Catarina, tack för din kommentar. Vi har nu ändrat till 5-15 min. hälsar Elsa, webbredaktör

Catarina

2021-03-20

Det står ingen längsta tid som blomkålen ska vara i ättiksvattnet. Så resultatet smakade mest ättika, kryddorna märktes inte. Ingen åt upp maten. För många ingredienser att skala och riva. Kan funka om man låter bli ättika och blomkål.

Göran

2018-05-14

Tokigt goda bönbiffar. Perfekt att storkoka och ha i frysen. Gick hem hos hela familjen.

Liknande recept

Spara recept

Minestronesoppa med linser

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grönsaker i ugn med mathavre

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Gryta med grönkål och rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ängamat med rädisor

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ljummen sallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fiskburgare med fänkålscoleslaw

Betyg
Betyg
(5)