Bönbiffar med picklad blomkål

Betyg (1-5):
4.77 (13 betyg)

Tillagningstid: 40 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (24)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl rödlök
  • 50 g blomkål
  • 0.5 dl havregryn
  • 400 g kokta stora vita bönor (400 g)
  • 80 g vitkål, grovriven
  • 80 g palsternacka, grovriven
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk grönpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk torkad gurkmeja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olja till stekning
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Palsternacksmos
  • 500 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 50 g smör
  • Till servering
  • rårörda lingon
  • haricots verts
  • gurka

Gör så här

  1. Vita bönbiffar: Värm vatten, socker och ättika i en kastrull. Lägg lök och blomkål i en skål och häll över ättikslagen. Tillsätt havregrynen och låt stå minst 5 min.
  2. Spola av bönorna i en sil. Lägg bönorna i en bunke och krama sönder dem med händerna. Sila bort ättikslagen från lökblandningen och lägg i bunken.
  3. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Palsternacksmos:

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Häll av vattnet och krossa potatis och palsternacka med t ex en ballongvisp. Tillsätt mjölk eller grädde och smör. Rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  2. Servera gärna med rårörda lingon, tunt skivad gurka och haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2018-05-14

Tokigt goda bönbiffar. Perfekt att storkoka och ha i frysen. Gick hem hos hela familjen.

Liknande recept

Rotfruktsplåt med mathavre, spenat och gyllene röra

(6)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Gryta med grönkål och rostade rotfrukter

(4)

Pumpapaj

(13)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Rustik bondgryta

(34)

Minestronesoppa med linser

(52)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(2)
24 st
  • Ingredienser (24)
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl rödlök
  • 50 g blomkål
  • 0.5 dl havregryn
  • 400 g kokta stora vita bönor (400 g)
  • 80 g vitkål, grovriven
  • 80 g palsternacka, grovriven
  • 50 g grönkål, finhackad
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 tsk grönpeppar
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0.5 tsk torkad gurkmeja
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl olja till stekning
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 tsk salt
  • Palsternacksmos
  • 500 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 2 dl mjölk eller grädde
  • 50 g smör
  • Till servering
  • rårörda lingon
  • haricots verts
  • gurka

Bönbiffar med picklad blomkål

Betyg (1-5):
4.77 (13 betyg)

Tillagningstid: 40 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vita bönbiffar: Värm vatten, socker och ättika i en kastrull. Lägg lök och blomkål i en skål och häll över ättikslagen. Tillsätt havregrynen och låt stå minst 5 min.
  2. Spola av bönorna i en sil. Lägg bönorna i en bunke och krama sönder dem med händerna. Sila bort ättikslagen från lökblandningen och lägg i bunken.
  3. Blanda med resten av ingredienserna till en smet och forma till 8 biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 3 min per sida.

Palsternacksmos:

  1. Skala och skär potatis och palsternacka i mindre bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Häll av vattnet och krossa potatis och palsternacka med t ex en ballongvisp. Tillsätt mjölk eller grädde och smör. Rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.
  2. Servera gärna med rårörda lingon, tunt skivad gurka och haricots verts.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Göran

2018-05-14

Tokigt goda bönbiffar. Perfekt att storkoka och ha i frysen. Gick hem hos hela familjen.

Liknande recept

Rotfruktsplåt med mathavre, spenat och gyllene röra

(6)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Gryta med grönkål och rostade rotfrukter

(4)

Pumpapaj

(13)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Rustik bondgryta

(34)

Minestronesoppa med linser

(52)

Vinterwok med brysselkål, svamp och jordärtskocka

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies