Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
  • 200 g morot
  • 1 gul lök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 150 g pancetta, i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 100 g parmesan, hyvlad eller riven

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hågel

2021-10-04

Fantastiskt god. Och om man lägger till en näve pasta, typ macaroni, har man nästan en pasta Fazool (Pasta e Fagioli), som i sin tur är ännu mera njutbar.

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g morot
  • 1 gul lök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 150 g pancetta, i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 100 g parmesan, hyvlad eller riven

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hågel

2021-10-04

Fantastiskt god. Och om man lägger till en näve pasta, typ macaroni, har man nästan en pasta Fazool (Pasta e Fagioli), som i sin tur är ännu mera njutbar.