Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan
  • Tid 40 min

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

5 (2 betyg)

Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 150 g pancetta, i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 100 g parmesan, hyvlad eller riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.

  2. 2

    Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar