Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 150 g pancetta, i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 100 g parmesan, hyvlad eller riven

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hågel

2021-10-04

Fantastiskt god. Och om man lägger till en näve pasta, typ macaroni, har man nästan en pasta Fazool (Pasta e Fagioli), som i sin tur är ännu mera njutbar.

Liknande recept

Spara recept

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Bönbiffar med picklad blomkål

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vegetarisk kikärtsgryta

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg
Betyg
(6)
Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 blekselleristjälkar
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 150 g pancetta, i mindre bitar
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 12 dl vatten
  • 2 buljongtärningar, grönsaks- eller höns
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk chiliflakes
  • 400 g kokta kidneybönor på burk (bruttovikt), sköljda
  • 100 g parmesan, hyvlad eller riven

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Mustig och matig soppa! Perfekt för kalla vinterdagar.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och tärna morötter och lök fint. Strimla selleristjälkarna. Fräs alla grönsaker, vitlöken och hälften av pancettan i olja och tomatpuré i en kastrull.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningar och de torra kryddorna. Låt sjuda ca 15 min. Knaperstek resten av pancettan i torr stekpanna. Låt bönorna bli varma i soppan och toppa med parmesan och knaprig pancetta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hågel

2021-10-04

Fantastiskt god. Och om man lägger till en näve pasta, typ macaroni, har man nästan en pasta Fazool (Pasta e Fagioli), som i sin tur är ännu mera njutbar.

Liknande recept

Spara recept

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Bönbiffar med picklad blomkål

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Vegetarisk kikärtsgryta

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

Betyg
Betyg
(6)