Blomkålssteaks med fruktig sommarsallad

Blomkålssteaks med fruktig sommarsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Grillad "stek" av blomkål! Recept av Maria Zihammou.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g blomkålshuvud ( 1 blomkålshuvud)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk flingsalt
  • Sommarsallad
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (bruttovikt) (på burk)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk anchochili
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g nätmelon
  • 2 grillad paprika inlagd
  • 50 g körsbärstomat, halverade
  • 1 kruka basilika
  • Vinägrett
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skär blomkålen i 1 cm tjocka skivor genom roten och lägg på ett fat. Blanda olja, vitlök, paprikapulver, koriander och salt.
  2. Häll oljan över blomkålen och vänd skivorna så att de blir helt täckta runt om. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt kikärterna med olja, anchochilli och salt på en plåt.
  3. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min. Skär melonen i bitar och strimla paprikan. Lägg melon, paprika och tomater på ett fat. Toppa med kikärter och basilikablad.
  4. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar. Grilla blomkålsskivorna tills de fått fin färg och är genommjuka. Ringla vinägretten över salladen och servera med blomkålen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Blomkålssteaks med fruktig sommarsallad
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g blomkålshuvud ( 1 blomkålshuvud)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 1 tsk mald koriander
  • 2 tsk flingsalt
  • Sommarsallad
  • 400 g kokta kikärtor, sköljda (bruttovikt) (på burk)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk anchochili
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g nätmelon
  • 2 grillad paprika inlagd
  • 50 g körsbärstomat, halverade
  • 1 kruka basilika
  • Vinägrett
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och svartpeppar

Blomkålssteaks med fruktig sommarsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Grillad "stek" av blomkål! Recept av Maria Zihammou.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Skär blomkålen i 1 cm tjocka skivor genom roten och lägg på ett fat. Blanda olja, vitlök, paprikapulver, koriander och salt.
  2. Häll oljan över blomkålen och vänd skivorna så att de blir helt täckta runt om. Sätt ugnen på 200°. Vänd runt kikärterna med olja, anchochilli och salt på en plåt.
  3. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 20 min. Skär melonen i bitar och strimla paprikan. Lägg melon, paprika och tomater på ett fat. Toppa med kikärter och basilikablad.
  4. Blanda ingredienserna till vinägretten och smaka av med salt och peppar. Grilla blomkålsskivorna tills de fått fin färg och är genommjuka. Ringla vinägretten över salladen och servera med blomkålen

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!