Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Snabbt och billigt recept på blomkålssoppa med massor av smak och färg av gurkmeja. Vegetarisk vardagsmiddag när den är som bäst!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 600 g blomkål
  • 400 g potatis, skalad
  • 1 gul lök
  • olivolja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • röd chili, strimlad
  • 25 g färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 förpackning kokta gröna linser
  • 2 msk japansk soja
  • 30 g mangoldskott

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de är krispiga.
  2. Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka ca 10 min.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och mangoldskott vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 600 g blomkål
  • 400 g potatis, skalad
  • 1 gul lök
  • olivolja, till stekning
  • 1 vitlöksklyfta, skivad
  • röd chili, strimlad
  • 25 g färsk ingefära, skivad
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 liter vatten
  • 2 msk konc. grönsaksfond
  • 1 msk honung
  • 0.5 citron, pressad saft
  • Till servering:
  • 1 förpackning kokta gröna linser
  • 2 msk japansk soja
  • 30 g mangoldskott

Blomkålssoppa med gurkmeja toppad med krispiga linser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Snabbt och billigt recept på blomkålssoppa med massor av smak och färg av gurkmeja. Vegetarisk vardagsmiddag när den är som bäst!

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skölj av linserna och lägg i en skål med soja. Låt marinera minst 5 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 10 min, eller tills de är krispiga.
  2. Skär blomkål, potatis och lök i mindre bitar. Fräs i en kastrull med olja, vitlök, chili, ingefära, koriander och gurkmeja. Häll i vatten och fond. Låt koka ca 10 min.
  3. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med honung, citronsaft och salt. Toppa soppan med linserna och mangoldskott vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!