Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Denna sallad har klassiskt goda smaker och passar perfekt som tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 500 g flankstek
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 knippe grön sparris
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 125 g ångkokta belugalinser
  • 150 g blomkål
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 70 g rucola
  • 30 g parmesan
  • 0.5 dl pinjenötter
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek i het grillpanna till fin färg. Låt vila ca 10 min, skär sedan i tunna sneda skivor.
  2. Grilla eller stek sparrisen till fin färg, ca 3 min. Skär dem i 3 delar. Blanda olja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.
  3. Vänd ner linserna. Skär blomkål i tunna skivor med mandolin. Fördela blomkålen på ett serveringsfat med rödbetsspaghettin, sparris och ruccola. Skeda över linserna med all dressing.
  4. Toppa med flanksteken, hyvlad parmesan och torrostade pinjenötter. Dra ett extra varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.

Tips

Lägg rödbetsspaghettin och den skivade blomkålen i var sin skål med iskallt vatten så blir de extra krispiga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g flankstek
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 knippe grön sparris
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 125 g ångkokta belugalinser
  • 150 g blomkål
  • 250 g rödbetsspaghetti
  • 70 g rucola
  • 30 g parmesan
  • 0.5 dl pinjenötter
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(11)

Denna sallad har klassiskt goda smaker och passar perfekt som tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek i het grillpanna till fin färg. Låt vila ca 10 min, skär sedan i tunna sneda skivor.
  2. Grilla eller stek sparrisen till fin färg, ca 3 min. Skär dem i 3 delar. Blanda olja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.
  3. Vänd ner linserna. Skär blomkål i tunna skivor med mandolin. Fördela blomkålen på ett serveringsfat med rödbetsspaghettin, sparris och ruccola. Skeda över linserna med all dressing.
  4. Toppa med flanksteken, hyvlad parmesan och torrostade pinjenötter. Dra ett extra varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.

Tips

Lägg rödbetsspaghettin och den skivade blomkålen i var sin skål med iskallt vatten så blir de extra krispiga.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!