
Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek
Betyg (1-5):
Denna sallad har klassiskt goda smaker och passar perfekt som tillbehör till grillat.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 500 g flankstek
- 2 tsk flingsalt
- 1 tsk nymalen svartpeppar
- 0.5 knippe grön sparris
- 3 msk olivolja
- 2 msk vit balsamvinäger
- 0.5 vitlöksklyfta, finriven
- 1 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- 125 g ångkokta belugalinser
- 150 g blomkål
- 250 g rödbetsspaghetti
- 70 g rucola
- 30 g parmesan
- 0.5 dl pinjenötter
- flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här
- Salta och peppra köttet. Grilla eller stek i het grillpanna till fin färg. Låt vila ca 10 min, skär sedan i tunna sneda skivor.
- Grilla eller stek sparrisen till fin färg, ca 3 min. Skär dem i 3 delar. Blanda olja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.
- Vänd ner linserna. Skär blomkål i tunna skivor med mandolin. Fördela blomkålen på ett serveringsfat med rödbetsspaghettin, sparris och ruccola. Skeda över linserna med all dressing.
- Toppa med flanksteken, hyvlad parmesan och torrostade pinjenötter. Dra ett extra varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.
Tips

Lägg rödbetsspaghettin och den skivade blomkålen i var sin skål med iskallt vatten så blir de extra krispiga.
Italiensk sallad med belugalinser och grillad flankstek
Betyg (1-5):
Denna sallad har klassiskt goda smaker och passar perfekt som tillbehör till grillat.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Salta och peppra köttet. Grilla eller stek i het grillpanna till fin färg. Låt vila ca 10 min, skär sedan i tunna sneda skivor.
- Grilla eller stek sparrisen till fin färg, ca 3 min. Skär dem i 3 delar. Blanda olja, balsamvinäger, vitlök, salt och peppar.
- Vänd ner linserna. Skär blomkål i tunna skivor med mandolin. Fördela blomkålen på ett serveringsfat med rödbetsspaghettin, sparris och ruccola. Skeda över linserna med all dressing.
- Toppa med flanksteken, hyvlad parmesan och torrostade pinjenötter. Dra ett extra varv med pepparkvarnen och smula över lite flingsalt.
Tips

Lägg rödbetsspaghettin och den skivade blomkålen i var sin skål med iskallt vatten så blir de extra krispiga.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!