Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta
  • Tid 30 min

Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta

4.07 (15 betyg)

Blanda ut couscousen med riven blomkål. Plötsligt har en grönsak trollats in i maten utan att den syns! Lite söta gröna ärter i couscousen passar perfekt till den salta, lite gnissliga halloumiosten.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 2.5 dl couscous
  • 2.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 300 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 5 dl frysta gröna ärtor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 kruka mynta, plockade blad
  • salt och svartpeppar
  • 2 förpackningar halloumi (à 200 g)
  • 2 msk olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Mät upp couscous i en skål. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll buljongen över couscousen och klicka i smöret. Rör om och låt stå 5 min, gärna med lock. Rör om så att couscousen smular sig ordentligt.

  2. 2

    Häll blomkål i kokande, saltat vatten och låt koka 1 min. Tillsätt ärterna och låt stå 1 minut. Häll av vattnet och vänd runt med couscousen. Blanda med olja, citronskal (endast det gula), citronsaft och mynta. Smaka av med salt och peppar.

  3. 3

    Dela varje halloumi i fyra bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek osten till fin färg på båda sidor. Servera med blomkålscouscousen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera gärna med en stekt citronhalva.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Fredd

    ätbart som måltid endast efter att jag stekte en redig biff och en del knaprigt bacon och serverade med en pepparsås, före det var det fullkomligt oätligt torrt och tråkigt!

  • Susanna

    Så gott

  • Christina

    Gott o lattlagat! Skippade myntan o det blev bra ! Perfect lunch!

  • Eva

    Supergott och fräscht!