Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta

Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Blanda ut couscousen med riven blomkål. Plötsligt har en grönsak trollats in i maten utan att den syns! Lite söta gröna ärter i couscousen passar perfekt till den salta, lite gnissliga halloumiosten.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 2.5 dl couscous
  • 2.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 300 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 5 dl frysta gröna ärtor
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 kruka mynta, plockade blad
  • salt och svartpeppar
  • 2 förpackningar halloumi (à 200 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Mät upp couscous i en skål. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll buljongen över couscousen och klicka i smöret. Rör om och låt stå 5 min, gärna med lock. Rör om så att couscousen smular sig ordentligt.
  2. Häll blomkål i kokande, saltat vatten och låt koka 1 min. Tillsätt ärterna och låt stå 1 minut. Häll av vattnet och vänd runt med couscousen. Blanda med olja, citronskal (endast det gula), citronsaft och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela varje halloumi i fyra bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek osten till fin färg på båda sidor. Servera med blomkålscouscousen.

Tips

Garnera gärna med en stekt citronhalva.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2018-11-14

Det här var riktigt gott! Så enkelt och snabblagat,och superhärliga smaker! Jag och sambon njöt verkligen av denna måltid!

Fredd

2018-08-15

ätbart som måltid endast efter att jag stekte en redig biff och en del knaprigt bacon och serverade med en pepparsås, före det var det fullkomligt oätligt torrt och tråkigt!

Susanna

2018-05-16

Så gott

Christina

2018-02-18

Gott o lattlagat! Skippade myntan o det blev bra ! Perfect lunch!

Eva

2017-11-03

Supergott och fräscht!

Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 2.5 dl couscous
  • 2.5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör
  • 300 g blomkålsris (riven blomkål)
  • 5 dl frysta gröna ärtor
  • 2 msk olivolja
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 kruka mynta, plockade blad
  • salt och svartpeppar
  • 2 förpackningar halloumi (à 200 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Blomkålscouscous med halloumi, ärter och mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Blanda ut couscousen med riven blomkål. Plötsligt har en grönsak trollats in i maten utan att den syns! Lite söta gröna ärter i couscousen passar perfekt till den salta, lite gnissliga halloumiosten.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Mät upp couscous i en skål. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Häll buljongen över couscousen och klicka i smöret. Rör om och låt stå 5 min, gärna med lock. Rör om så att couscousen smular sig ordentligt.
  2. Häll blomkål i kokande, saltat vatten och låt koka 1 min. Tillsätt ärterna och låt stå 1 minut. Häll av vattnet och vänd runt med couscousen. Blanda med olja, citronskal (endast det gula), citronsaft och mynta. Smaka av med salt och peppar.
  3. Dela varje halloumi i fyra bitar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek osten till fin färg på båda sidor. Servera med blomkålscouscousen.

Tips

Garnera gärna med en stekt citronhalva.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2018-11-14

Det här var riktigt gott! Så enkelt och snabblagat,och superhärliga smaker! Jag och sambon njöt verkligen av denna måltid!

Fredd

2018-08-15

ätbart som måltid endast efter att jag stekte en redig biff och en del knaprigt bacon och serverade med en pepparsås, före det var det fullkomligt oätligt torrt och tråkigt!

Susanna

2018-05-16

Så gott

Christina

2018-02-18

Gott o lattlagat! Skippade myntan o det blev bra ! Perfect lunch!

Eva

2017-11-03

Supergott och fräscht!