Blomkålssallad med yoghurtdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 morötter
  • 1 blomkål -huvud (ca 500 g)
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • Dressing:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk hel kummin
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och slanta morötterna. Skölj och dela blomkålen i buketter och skär buketterna i tunna skivor. Blanda yoghurt, senap och kummin och smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd runt morot, blomkål, rödlök och gräslök i en skål. Blanda försiktigt med dressingen och smaka ev av med mer salt och peppar. Låt gärna salladen vila några timmar så kommer kumminsmaken fram bättre.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax i folie

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Zucchinifrittata

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Egen tzatziki

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Vitlöksstekta haricots verts

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostad pumpa med kanel, fetaost och mynta

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 3 morötter
  • 1 blomkål -huvud (ca 500 g)
  • 1 finhackad rödlök
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • Dressing:
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 tsk hel kummin
  • salt och peppar

Blomkålssallad med yoghurtdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 15 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och slanta morötterna. Skölj och dela blomkålen i buketter och skär buketterna i tunna skivor. Blanda yoghurt, senap och kummin och smaka av med salt och peppar.
  2. Vänd runt morot, blomkål, rödlök och gräslök i en skål. Blanda försiktigt med dressingen och smaka ev av med mer salt och peppar. Låt gärna salladen vila några timmar så kommer kumminsmaken fram bättre.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax i folie

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Kronärtskocksbottnar med grön Skagenröra

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Zucchinifrittata

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Egen tzatziki

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Vitlöksstekta haricots verts

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rostad pumpa med kanel, fetaost och mynta

Betyg
Betyg
(3)