
Blomkålsplättar
Betyg (1-5):
Superdupernyttigt och väldigt gott.
Tillagningstid: 20 min
2 portioner
- 3 dl mjölk
- 1.5 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl blomkål puré (mixad kokt blomkål)
- 2 msk spenat pesto (eller vanlig pesto)
- smör till stekning
- 0.5 tsk salt
- Till servering
- 2 morot, grovrivna
- 1 apelsin, fintärnad
- salt
Gör så här
- Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, blomkålspuré, pesto och salt.
- Lägg en klick smör i en het stekpanna. Klicka ut smet, ca ½ dl per plätt. Vänd när det blivit stekyta och stek 2–3 min på andra sidan.
- Blanda morötter och apelsin och smaka av med salt. Servera till plättarna.
Tips

Du hittar recepten på blomkålspuré och spenatpesto på coop.se.
Blomkålsplättar
Betyg (1-5):
Superdupernyttigt och väldigt gott.
Tillagningstid: 20 min
2 portioner
Gör så här
- Vispa ihop hälften av mjölken med mjölet och vispa till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg, blomkålspuré, pesto och salt.
- Lägg en klick smör i en het stekpanna. Klicka ut smet, ca ½ dl per plätt. Vänd när det blivit stekyta och stek 2–3 min på andra sidan.
- Blanda morötter och apelsin och smaka av med salt. Servera till plättarna.
Tips

Du hittar recepten på blomkålspuré och spenatpesto på coop.se.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!