Blomkålsris med matvete och ugnsrostade rödbetor
  • Tid 35 min
  • Ugn 200º

Blomkålsris med matvete och ugnsrostade rödbetor

4.83 (6 betyg)

Blomkålsris, dvs riven eller mixad blomkål, blandas med matvete och rostade rödbetor. Allt smaksätts sedan med citron och toppas med fetaost och färsk basilika. Det känns som en underbart lättsam och smakrik rätt!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl matvete
  • 1 dl torkade gröna linser
  • 4 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g färska rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 300 g blomkålsris (färsk riven blomkål)
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 citron finrivet skal (endast det gula) och saft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka matvetet med linserna i vatten och salt, ca 15-20 min under lock. Låt rinna av i ett durkslag. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Vänd runt i olja på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka, ca 20 min.

  2. 2

    Koka upp saltat vatten i en kastrull och häll ner blomkålsriset. Låt koka 3 min. Häll av vattnet och blanda blomkålen med matvete, linser, olja, citron och basilika. Smaka av med salt, toppa med de rostade rödbetorna och smula över fetaosten.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Murre

    smaskens

  • Lisa

    Väldigt gott, men ni har glömt fetaost och basilika i inköpslistan!