Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Förutom att vara nyttig, billig och dekorativ, kan blomkålen en massa andra saker. Som att råstekas, gratineras eller ugnsrostas. Och kokas förstås, men det visste du redan.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 1 förpackning pizzadeg à ca 400 g (alternativt hemgjord)
  • Ljus pizzasås:
  • 2 gula lökar, hackade
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 150 g gruyèreost, riven
  • 500 g blomkål
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar och låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.
  3. Skär blomkålen i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.

Servering

Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviablad hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)
9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 1 förpackning pizzadeg à ca 400 g (alternativt hemgjord)
  • Ljus pizzasås:
  • 2 gula lökar, hackade
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Topping:
  • 150 g gruyèreost, riven
  • 500 g blomkål
  • grovmalen svartpeppar

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Förutom att vara nyttig, billig och dekorativ, kan blomkålen en massa andra saker. Som att råstekas, gratineras eller ugnsrostas. Och kokas förstås, men det visste du redan.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar och låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.
  3. Skär blomkålen i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.

Servering

Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviablad hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(10)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Flatbread med julskinka och grönkålschips - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies