
Blomkålspizza med gruyèreost
Betyg (1-5):
Förutom att vara nyttig, billig och dekorativ, kan blomkålen en massa andra saker. Som att råstekas, gratineras eller ugnsrostas. Och kokas förstås, men det visste du redan.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 förpackning pizzadeg à ca 400 g (alternativt hemgjord)
- Ljus pizzasås:
- 2 gula lökar, hackade
- 5 vitlöksklyftor, hackade
- 1 dl olivolja
- 2 dl vitt vin
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk salt
- Topping:
- 150 g gruyèreost, riven
- 500 g blomkål
- grovmalen svartpeppar
Gör så här
- Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.
- Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar och låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.
- Skär blomkålen i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.
Servering
Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviablad hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.
Liknande recept
Blomkålspizza med gruyèreost
Betyg (1-5):
Förutom att vara nyttig, billig och dekorativ, kan blomkålen en massa andra saker. Som att råstekas, gratineras eller ugnsrostas. Och kokas förstås, men det visste du redan.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.
- Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar och låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.
- Skär blomkålen i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.
Servering
Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviablad hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!