Blomkålsgratäng

Blomkålsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Sätt ugnen på 200 grader. Gratäng med blomkål, ost och mandel som toppas med ostsås och granatäppelkärnor. Gott och enkelt recept!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 500 g blomkålshuvud
  • 50 g riven lagrad ost
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • Ostsås
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2.5 dl grädde
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 msk fransk senap

Gör så här

  1. Fräs vitlöken hastigt i olja utan att den får färg.
  2. Tillsätt grädde och ost. Värm på låg värme tills osten smält. Rör ner de torra kryddorna och senap.
  3. Dela blomkålen i jämnstora buketter och lägg i kokande vatten. Koka 3–4 min och låt blomkålen rinna av i durkslag.
  4. Vänd ihop blomkålen med ostsåsen och häll upp i en gratängform. Strö över riven ost och mandel.
  5. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2021-06-09

Mycket god och uppskattad.

Blomkålsgratäng
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g blomkålshuvud
  • 50 g riven lagrad ost
  • 1 dl mandel, grovhackad
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 0.5 dl hackad färsk persilja
  • Ostsås
  • 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2.5 dl grädde
  • 150 g riven lagrad ost
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 krm malen muskotnöt
  • 1 msk fransk senap

Blomkålsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Sätt ugnen på 200 grader. Gratäng med blomkål, ost och mandel som toppas med ostsås och granatäppelkärnor. Gott och enkelt recept!

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs vitlöken hastigt i olja utan att den får färg.
  2. Tillsätt grädde och ost. Värm på låg värme tills osten smält. Rör ner de torra kryddorna och senap.
  3. Dela blomkålen i jämnstora buketter och lägg i kokande vatten. Koka 3–4 min och låt blomkålen rinna av i durkslag.
  4. Vänd ihop blomkålen med ostsåsen och häll upp i en gratängform. Strö över riven ost och mandel.
  5. Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars

2021-06-09

Mycket god och uppskattad.