
Blomkålsgratäng
Betyg (1-5):
Sätt ugnen på 200 grader. Gratäng med blomkål, ost och mandel som toppas med ostsås och granatäppelkärnor. Gott och enkelt recept!
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 500 g blomkålshuvud
- 50 g riven lagrad ost
- 1 dl mandel, grovhackad
- 1 dl granatäppelkärnor
- 0.5 dl hackad färsk persilja
- Ostsås
- 1 liten vitlöksklyfta, finhackad
- 1 msk neutral olja
- 2.5 dl grädde
- 150 g riven lagrad ost
- 1 tsk paprikapulver
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
- 2 krm malen muskotnöt
- 1 msk fransk senap
Gör så här
- Fräs vitlöken hastigt i olja utan att den får färg.
- Tillsätt grädde och ost. Värm på låg värme tills osten smält. Rör ner de torra kryddorna och senap.
- Dela blomkålen i jämnstora buketter och lägg i kokande vatten. Koka 3–4 min och låt blomkålen rinna av i durkslag.
- Vänd ihop blomkålen med ostsåsen och häll upp i en gratängform. Strö över riven ost och mandel.
- Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.
Blomkålsgratäng
Betyg (1-5):
Sätt ugnen på 200 grader. Gratäng med blomkål, ost och mandel som toppas med ostsås och granatäppelkärnor. Gott och enkelt recept!
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Fräs vitlöken hastigt i olja utan att den får färg.
- Tillsätt grädde och ost. Värm på låg värme tills osten smält. Rör ner de torra kryddorna och senap.
- Dela blomkålen i jämnstora buketter och lägg i kokande vatten. Koka 3–4 min och låt blomkålen rinna av i durkslag.
- Vänd ihop blomkålen med ostsåsen och häll upp i en gratängform. Strö över riven ost och mandel.
- Tillaga mitt i ugnen till fin färg, ca 10 min. Toppa med granatäppelkärnor och persilja.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lars
2021-06-09
Mycket god och uppskattad.