Blomkålscurry med cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.66 (47 betyg)

Fantastisk god currygryta med blomkål, röd chili, curry, cashewnötter och yoghurt. Som toppas med koriander och salladslök. Recept ur kokboken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 100 g smör
  • 4 msk curry
  • 3 dl cashewnötter, krossade
  • 5 dl yoghurt 10%
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Stek blomkål, vitlök och chili i smör och curry på medelvärme ca 5 min. Tillsätt cashewnötter och yoghurt. Rör om ordentligt och servera när allt blivit varmt. Toppa med salladslök, chili, och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2020-01-29

Super god!

Annie

2020-01-26

Kokade ris och hade i, blev toppen och matigt :)

Liknande recept

Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Auberginecurry med lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 100 g smör
  • 4 msk curry
  • 3 dl cashewnötter, krossade
  • 5 dl yoghurt 10%
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Blomkålscurry med cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.66 (47 betyg)

Fantastisk god currygryta med blomkål, röd chili, curry, cashewnötter och yoghurt. Som toppas med koriander och salladslök. Recept ur kokboken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek blomkål, vitlök och chili i smör och curry på medelvärme ca 5 min. Tillsätt cashewnötter och yoghurt. Rör om ordentligt och servera när allt blivit varmt. Toppa med salladslök, chili, och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2020-01-29

Super god!

Annie

2020-01-26

Kokade ris och hade i, blev toppen och matigt :)

Liknande recept

Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Bratwurst med fänkålscoleslaw och bbq-sås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kumminfläsk med vitkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Auberginecurry med lax

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad lättrökt kotlett och vitlöksbröd med persilja

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(14)