Blomkålscurry med cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Fantastisk god currygryta med blomkål, röd chili, curry, cashewnötter och yoghurt. Som toppas med koriander och salladslök. Recept ur kokboken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • 100 g smör
  • 4 msk curry
  • 3 dl cashewnötter, krossade
  • 5 dl yoghurt 10%
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Stek blomkål, vitlök och chili i smör och curry på medelvärme ca 5 min. Tillsätt cashewnötter och yoghurt. Rör om ordentligt och servera när allt blivit varmt. Toppa med salladslök, chili, och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2020-12-20

Barnen gick i spinn, och har tjatat sedan sist. Så... nu är det dags igen 😛

Gabriella

2020-01-29

Super god!

Annie

2020-01-26

Kokade ris och hade i, blev toppen och matigt :)

Liknande recept

Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sötpotatissoppa med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • 100 g smör
  • 4 msk curry
  • 3 dl cashewnötter, krossade
  • 5 dl yoghurt 10%
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Blomkålscurry med cashewnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(54)

Fantastisk god currygryta med blomkål, röd chili, curry, cashewnötter och yoghurt. Som toppas med koriander och salladslök. Recept ur kokboken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek blomkål, vitlök och chili i smör och curry på medelvärme ca 5 min. Tillsätt cashewnötter och yoghurt. Rör om ordentligt och servera när allt blivit varmt. Toppa med salladslök, chili, och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Andreas

2020-12-20

Barnen gick i spinn, och har tjatat sedan sist. Så... nu är det dags igen 😛

Gabriella

2020-01-29

Super god!

Annie

2020-01-26

Kokade ris och hade i, blev toppen och matigt :)

Liknande recept

Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Pumpapaj

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Auberginesoppa med bönor

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Sötpotatissoppa med kokosmjölk

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pita med bönbiffar, guacamole och ingefärspicklad rotfruktsjulienne

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fetaostgratinerade auberginer med mynta

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Bruschetta med kyckling

Betyg
Betyg
(9)