För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Blomkålscurry med cashewnötter

Betyg (1-5):
3.68 (44 betyg)

Fantastisk god currygryta med blomkål, röd chili, curry, cashewnötter och yoghurt. Som toppas med koriander och salladslök. Recept ur kokboken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 100 g smör
  • 4 msk curry
  • 3 dl cashewnötter, krossade
  • 5 dl yoghurt 10%
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Gör så här

  1. Stek blomkål, vitlök och chili i smör och curry på medelvärme ca 5 min. Tillsätt cashewnötter och yoghurt. Rör om ordentligt och servera när allt blivit varmt. Toppa med salladslök, chili, och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2020-01-29

Super god!

Annie

2020-01-26

Kokade ris och hade i, blev toppen och matigt :)

Liknande recept

Sashimilax med sallad

(8)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Pumpapaj

(14)

Het kikärtsgryta med tomat och saffran

(7)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Kumminfläsk med vitkål

(5)

Marinerade grillade grönsaker

(9)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 500 g blomkål, i buketter
  • 4 vitlöksklyftor, skivade
  • 100 g smör
  • 4 msk curry
  • 3 dl cashewnötter, krossade
  • 5 dl yoghurt 10%
  • salt och svartpeppar
  • Topping
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 0.5 röd chili, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad

Blomkålscurry med cashewnötter

Betyg (1-5):
3.68 (44 betyg)

Fantastisk god currygryta med blomkål, röd chili, curry, cashewnötter och yoghurt. Som toppas med koriander och salladslök. Recept ur kokboken Kokbok för grå dagar av Mathias Dahlgren

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek blomkål, vitlök och chili i smör och curry på medelvärme ca 5 min. Tillsätt cashewnötter och yoghurt. Rör om ordentligt och servera när allt blivit varmt. Toppa med salladslök, chili, och koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Gabriella

2020-01-29

Super god!

Annie

2020-01-26

Kokade ris och hade i, blev toppen och matigt :)

Liknande recept

Sashimilax med sallad

(8)

Blomkålstabbouleh med rostade grönsaker och lammkorv

(34)

Bönsallad med svarta bönor

(8)

Pumpapaj

(14)

Het kikärtsgryta med tomat och saffran

(7)

Grahamspaj med spenat och dill

(5)

Kumminfläsk med vitkål

(5)

Marinerade grillade grönsaker

(9)