Black bean muffins med apelsinfrosting

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Dessa muffins är så goda! Saftiga och med massor av pepparkakssmak.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
12 stycken
  • 190 g kokta svarta bönor
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • Apelsinfrosting
  • 2 dl florsocker
  • 100 g naturell färskost
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Sköljbönorna och låt rinna av.Mixa bönor med dadlar,kokosolja, rapsolja, honung,pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.
  2. Blanda potatismjöloch bakpulver. Vispa uppäggen med elvisp ochtillsätt bönsmeten ochmjölblandningen. Vispatill en jämn smet.
  3. Skeda upp smeten i tolvmuffinsformar. Gräddamitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.

Apelsinfrosting:

  1. Vispa ihop ingredienserna tillfrostingen och bred ellerspritsa den på muffinsen.

Tips

Toppa muffinsen med rivet apelsinskal

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-02

Hej Monica, det går bra med vilket som :) Lycka till!

Monica

2022-05-02

ska det vara torkade eller färska dadlar?

Checkbox Coop

2021-05-31

Hej Sara, det stämmer, apelsinen hade rullat iväg från listan, men nu är den på plats igen! 1/2 apelsin ska det vara, skalet och 1 msk saft. Lycka till!

Sara

2021-05-26

Ska det inte vara apelsin i apelsinfrostingen?

Black bean muffins med apelsinfrosting
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 190 g kokta svarta bönor
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • Apelsinfrosting
  • 2 dl florsocker
  • 100 g naturell färskost
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft

Black bean muffins med apelsinfrosting

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Dessa muffins är så goda! Saftiga och med massor av pepparkakssmak.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:250º
12 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Sköljbönorna och låt rinna av.Mixa bönor med dadlar,kokosolja, rapsolja, honung,pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.
  2. Blanda potatismjöloch bakpulver. Vispa uppäggen med elvisp ochtillsätt bönsmeten ochmjölblandningen. Vispatill en jämn smet.
  3. Skeda upp smeten i tolvmuffinsformar. Gräddamitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.

Apelsinfrosting:

  1. Vispa ihop ingredienserna tillfrostingen och bred ellerspritsa den på muffinsen.

Tips

Toppa muffinsen med rivet apelsinskal

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-05-02

Hej Monica, det går bra med vilket som :) Lycka till!

Monica

2022-05-02

ska det vara torkade eller färska dadlar?

Checkbox Coop

2021-05-31

Hej Sara, det stämmer, apelsinen hade rullat iväg från listan, men nu är den på plats igen! 1/2 apelsin ska det vara, skalet och 1 msk saft. Lycka till!

Sara

2021-05-26

Ska det inte vara apelsin i apelsinfrostingen?