Black bean muffins med apelsinfrosting
  • Tid 20 min
  • Ugn 250º

Black bean muffins med apelsinfrosting

0 (0 betyg)

De här är sååå goda! Saftiga och med massor av pepparkakssmak.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

12 stycken
  • 190 g kokta svarta bönor
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det orangea) och 1 msk saft
Apelsinfrosting
  • 2 dl florsocker
  • 100 g naturell färskost
  • 25 g smör, rumsvarmt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°. Skölj bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, pepparkakskryddor och vaniljpulver till en slät massa.

  2. 2

    Blanda potatismjöl och bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.

  3. 3

    Skeda upp smeten i tolv muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna.

Apelsinfrosting:

  1. 1

    Vispa ihop ingredienserna till frostingen och bred eller spritsa den på muffinsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Toppa muffinsen med rivet apelsinskal
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar