Biskvier med lemon curd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (53 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning:
  • 1.5 dl lemon curd
  • 100 g mörk blockchoklad, att doppa i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Riv mandelmassan fint ner i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda till en slät smet. Klicka eller spritsa ut smeten, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna något, vänd dem och låt kallna helt.
  3. Bred lemon curd toppigt på biskvierna med en liten sked.
  4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen så att curden blir täckt. Låt stelna i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 200 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning:
  • 1.5 dl lemon curd
  • 100 g mörk blockchoklad, att doppa i

Biskvier med lemon curd

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.19 (53 betyg)

Tillagningstid: 25 minuter + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
25 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Riv mandelmassan fint ner i en bunke. Tillsätt äggvitan och blanda till en slät smet. Klicka eller spritsa ut smeten, stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna svalna något, vänd dem och låt kallna helt.
  3. Bred lemon curd toppigt på biskvierna med en liten sked.
  4. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen så att curden blir täckt. Låt stelna i kyl.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladmousse med apelsinsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(97)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)